KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 28 januari 2008

CardJacked v.5

Igår avslutades Januaris Månadsutmaning. Vi vill tacka alla er som deltog i tävlingen. Bidragen finns i vårt galleri för er som vill se alstren. Vi kommer också att visa dem här i bloggen i form av en slide show så fort vinnaren har presenterats. Under veckan så kommer teamet att rösta fram vinnaren tillsammans med en representant från vår sponsor Apidae - Sykompaniet. På söndag, 3 februari, kommer vi att presentera vinnaren. Och nästa måndag drar en ny Månadsutmaning igång, missa inte det.

Men nu är det dags för veckans CardJacked. Det är Emelie/fruSolli som valt kortmakare denna vecka och kortet hon valde ut har hon motiverat så här:Jag fastnade för det enkla och romantiska kortet med de underbara rosorna.Så, vem kan dagens CJ vara?Lily!Grattis! Grattis!
Och här är kortet som fruSolli föll för:


Allt du behöver göra för att delta i vår utmaning är att kopiera hela eller delar av detta kort, och därefter ladda upp ditt bidra i vårt galleri.

***

Todays CardJacked is Lily. If you get inspired by her card, CASE it (or just parts of it if you like) and upload your card in our gallery.

***
Här kommer teamets alster:

1. fruSolli

Jag föll för rosorna och hjärtat och valde att använda det.


2. Lilla Anna

Lilys kort var helt underbart vackert. Jag har använt mig av samma färger på mitt kort. Jag har stämplat och embossat med rosaglittrigt pulver.

3. Nita

Jag verkligen gillade Lilys kort men hade svårt att få till något eget så jag vände på kortet lite och satte bandet o papprena på annat håll och då lossnade det. Ville göra det lite tufft/romantiskt eftersom kortet är tänkt att skickas till Usa där en kompis bor. Rev småbitar av vellumpapper och knycklade ihop och satte fast så det bildade ett hjärta. Bakgrunden är stämplade hjärtan. Kul att göra ett kort i rosa då det inte är en vanlig färg i mitt kortmakeri;)

4. Tootsie


Jag har så mycket kort som går i rosa och kärlekens tecken så jag valde att göra ett blått bebiskort istället.5. NetteR

Kan man få annat än något att bita i när veckans cardjacked är en av ens stora favoritinspiratörer!?! Nåväl, bestämde mig för att behålla upplägget men använda mig av andra färger och fyrkanter som "tema" Blev dock inte alls nöjd med resultatet.
6. Jozie

Först hade jag svårt att göra något kort över huvud taget, med detta som inspiration. Helt enkelt för att ursprungskortet är så superfint, och vad jag än skulle göra så skulle det bara bli en blek kopia. Jag slopade idén med att kopiera rosorna som bildar ett hjärta, och gjorde det istället till mitt eget kort, i samma färgtema och med knappar som ros. Texten "Jag älskar dig!" är embossad med silverglittrande embossingpulver.

7. Twister

Orginalet är så fint så det var svårt att tolka det rättvist. Min tolkning går i rött och vitt, använde mig av wellum med hjärtan på och 2 andra papper. hjärtat sitter på distanskuddar...jag hoppade helt över texten då jag tycker att det inte behövdes här
8. DesignAnnique

Orginalet är ett myckt vackert kort med ett rosenhjärta, och nästan direkt kom jag på att jag hade en stämpel som påminner om det! Hjärtat är stämplat med rosa färg och embossat med två olika pulver, ett starkt rosaglittrigt och ett transparent med lite rosa glitterkorn i, för att få till färgskiftningen. Bakgrunden är stämplad med en söt ros och bandet tvärs över är en självhäftande pappersspets (hur praktiskt som helst!), som även den fått lite färg av en stämpeldyna. Texten grunar jag fortfarande på, så den fick vara... eventuellt tillkommer det "till dig" eller "till mitt hjärta" men jag kan inte bestämma mig...

3 kommentarer:

Biggan sa...

Vilket bra val Emelie!! Kortet är ju ljuvligt! Kul att se hur ni alla inspirerats! Jag har också gjort ett försök!

Biggan

Jen sa...

Jag testade cardjacked-utmaningen, det första jag gör! Var kul! Speciellt när jag började men en tanke och kortet slutade med ett helt annat resultat :) . Kortet finns uppladdat i galleriet.

Lily sa...

Kära hjärtanens! Jag ser att jag glömt kommentera här. *skäms*
Jag är jätteglad för att ni valde mig och mitt rosa kort med alla rosorna. Så underbart att se era kreativa och underbara tolkningar. Superkul!
*skuttar omkring*

Tack för inspirationen!