KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


fredag 26 februari 2010

Sportlovstankar

Ja, i vissa delar av landet lider sportlovet mot sitt slut, eller har kanske varit, i andra delar är det på gång. NetteR kikade lite på det där med sportlov och hittade det här på Wikipedia:

Sportlovet i Sverige varar i en vecka och är placerat i början av kalenderåret, under februari eller mars, mellan vecka 7 och 12. På orter där lovet äger rum i februari kallas lovet ofta även för februarilov. Normalt brukar de olika svenska kommunerna fördela sportlovet över en treveckorsperiod, på så sätt att till exempel Uppsala kommun har sportlov vecka 8, medan Heby kommun har vecka 6 och Flens kommun vecka 7.

Sportlovets plats i kalendern bestäms delvis av när påsken infaller, vilket brukar vara någon gång i mars eller april, eftersom skoleleverna vanligen har ett veckolångt lov veckan före eller veckan efter påsk. Ett år då påsken infaller tidigt förläggs även sportlovet tidigt under året, för att sportlov och påsklov inte ska komma för tätt inpå varandra.

Sportlovet i Sverige har sitt ursprung i de så kallade kokslov som infördes 1940, då det rådde ransonering i Sverige, för att spara på eldningen av klassrummen. Ändamålet med sportlovet utvecklades snabbt till att främja utövandet av vintersporter, endera genom sportutövande på hemorten eller genom resor till de svenska fjällen. Numera erbjuder många kommuner sportlovsaktiviteter för skolungdomen, men dessa har långt ifrån alla med vintersport att göra, däremot är olika former av sport vanligt förekommande på sportlovsprogrammen, till exempel innebandy
.

I år har vi ju dessutom fått ett SNÖIGT sportlov hela Sverige vad vi vet, så därför passade DesignAnnique på att göra ett sportlovskort:

Sportlov är för mig kälkåkning och lekar i snön, så var det när jag växte upp i Stockholmstrakten på 70-talet och början på 80-talet. De här söta små kottarna ser verkligen ut att ha det kul på sin kälke och gav mig känslan av sportlov igen, trots att jag nu är över 40!

 

 Närbild på snön, jag valde att ha en puffig färg där för att ge lite 3D-effekt, det bli ganska läckert, i synnerhet när kortet i sig hålls ganska enkelt.  

 

Hur har ni det där ute? Har ni haft sportlov eller ska ni snart ha det? Och hur många kort blir det gjorda under sportlovet?

Inga kommentarer: