KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 4 mars 2010

Internationella kvinnodagen

Den internationella kvinnodagen firas den 8 mars.
Den internationella kvinnodagen uppmärksammar ojämställdhet och kvinnors situation över hela världen.  Datumet firas också av FN och i många länder är det en nationell helgdag. Internationella kvinnodagen instiftades redan 1910 vid den socialistiska världsorganisationen Andra internationalen på initiativ av Clara Zetkin. 1977 antog FN en resolution som rekommenderar ett allmänt firande av en internationell kvinnodag.
I en del länder firas dagen genom att kvinnor får presenter och blommor och ett "grattis på kvinnodagen" - en gest som dock många feminister reagerar mot då de knappast anser att det finns anledning att gratulera kvinnor på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället.

Hur uppmärksammar du kvinnorna denna dag?

Pippin har gjort ett inspirationskort med en kvinna hon beundrar: Ingrid Bergman. Hon var en mycket stark kvinna på sin tid. Kortet har en motivstämpel från Stampington där jag stämplat lite annat runtom. Det mönstrade pappret är från 7 Gypsies, sen har jag dekorerat lite med spets, band, blommor och en charm.


Även Elisabeth har gjort ett kort till en kvinna, en mycket betydelsefull kvinna i hennes liv:

En av de viktigaste kvinnorna i mitt liv är min mamma. Nu har jag gjort ett kort till henne som hon ska få på Internationella kvinnodagen. För ovanlighetens skull har jag inte använt rosa och grönt :roll: , utan turkost och brunt.

Papperet är tre olika spillbitar, textstämpeln fick jag som present för ett bra tag sedan. Hörnen och knappen, som egentligen är en brads, kommer från Panduro. Blomman medföljde ett scrappaket jag fick av min syster.
Och sen lite halvpärlor, förstås :D


Gör du kort till någon speciell kvinna till Internationella kvinnodagen? Visa oss, vi är så nyfikna!

Inga kommentarer: