KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


tisdag 2 mars 2010

Ny månadsutmaning

Så var det dags för en ny månadsutmaning, den här månaden sponsrad av Scrapgalen, en mycket trevlig webshop med många godsaker. Scrapgalen har fraktfritt när du handlar för över 100 kr, så det är bara att shoppa loss!

Mars månads utmaning är en skissutmaning, och Scrapgalens DT-medlem LillBlomman har ritat den här läckra skissen:


Scrapgalen har sponsrat tre av Kort i Fokus designteammedlemmar med ett materialpaket innehållandes bland annat underbara papper från Niki Sivils och fantastiska rosor och rosenknoppar. Du kommer under hela månaden få se kort med dessa saker och även kort gjort av andra material - allt för att du ska bli så inspirerad som möjligt!

Idag har vi följande kort att presentera:

DesignAnnique:

Jag ställde skissen på högkant istället och gjorde ett kvadratiskt kort. I övrigt har jag  jag följt skissen ganska väl, men gjort det med min egen "tvist". En skiss behöver inte alltid följas slaviskt även om man KAN göra det, jag använder dem oftare som en start och ser var jag hamnar under arbetets gång. Till våra utmaningar ska det synas att skissen finns i botten och det gör det ju här - de flesta delar av skissen finns med även om jag förenklat den lite och vänt på den. Så känn er inte låsta vid att det ska vara EXAKT som skissen när ni skapar era kort - en viss konstnärlig frihet finns alltid! :-)

Jag tyckte pappret från Niki Sivils hade så läckert randmönster och hjärtat som var tryckt på passade så bra in i cirkeln jag gjorde av den vackra bomullsspetsen. I övrigt ville jag hålla det ganska enkelt för att låta ränderna och hjärtat komma fram tydligt, liksom spetsen och blommorna.

 

Flera olika sorters  blommor fick bli dekor på cirkeln.

  

Från en av blommorna hängde jag en liten nyckelcharm - nyckeln till mitt hjärta kanske!

  

 Petra/Peu:
Den fina skissen från Lillblomman och de vackra rosorna och papperet från Scrapgalen inspirerade mej att göra mitt första inspirationskort i ljuva rosa toner. Jag har sytt kanten runt det mönstrade papperet. Cirkeln på skissen blev ett litet kakpapper och det har jag dekorerat runt om med de vackra rosorna som följde med paketet. Hjärtbården och det mönstrade papperet från sponsorpaketet kommer från UR My Favorite, "Nikki Sivils".
Allt material kommer från Scrapgalen utom textstämpeln, kakpapper, blad och bling.

 

Pippin:
Jag har gjort ett inspirationskort efter den fina skissen. Pappret är från Melissa Francis och motivet är en 3D-flicka från en korttidning. Har sen dekorerat med lite fina blommor, band, spets och rosa halvpärlor. Ett romantiskt kort till en romantisk födelsedagsflicka.Du deltar i vår månadsutmaning genom att maila ditt kort till kortifokus@live.se. Kom ihåg att ditt kort ska vara skapat till den här utmaningen och får inte delta i andra tävlingar eller utmaningar. Du får bara delta med ett kort per utmaning. Du får hemskt gärna visa upp ditt kort i din egen blogg och berätta om vår utmaning!

1 kommentar:

Lena sa...

Vacker skiss och helt underbara kort ni har gjort tjejer.