KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 21 januari 2008

CardJacked v.4

Så var det dags att utse ännu en CardJackad kortmakare och dagens CJ är utvald av Annica/DesignAnnique med motiveringen:

Jag valde *** eftersom jag tyckte det här kortet var så härligt i all sin enkelhet. Jag gillar att det inte blir tråkigt trots att kortet är mest grått och svart!

Dagens CJ är

Leamon

Grattis!

Som vanligt består utmaningen av att du ska inspireras av kortet nedan, det kan vara hela upplägget, färger, tema eller vad som nu kan tänkas inspirera dig. Ditt/dina bidrag laddar du upp i vårt galleri. Läs mer om hur du deltar i våra utmaningar på vår hemsida.
***
CASE this card made by Leamon (Sweden), all or just part of the card, colours or theme. You deside what inspires you.
Upload your card/cards in our gallery. Read more on how to join our challenges at our webpage.
***
Leamons kort



Teamets alster:

1. DesignAnnique

Jag inspirerades av remsorna bakom bilden, och mattan under det stämplade motivet. Jag valde dock softade sommarfärger, för att få den där lite drömska känslan. Motivet är färglagt med Prismacolorpennor och lösningsmedel, en riktigt rolig teknik trots (eller tack vare? :-) ) att man blir lite yr i pottan av lösningsmedlet.



2. Nita

Jag inspirerades av kortets upplägg, hade först tänkt att följa färgerna också men sen såg jag en bild i mitt huvud med eatcakestämpeln och färglade den och sen gick det av bara farten med alla andra detaljer, klippte band o satte bakom motivmattan som är gjord i vellumpapper. Är väldigt förtjust i orange och gult så det här kortet är jag nöjd med och hoppas min kompis som jag ska skicka det till blir det oxå och sugen på fika;-)



3. Lilla Anna

Jag utgick både från upplägget och färgskalan men gjorde det på mitt eget sätt. Det blev ett vintrigt grattiskort.



4. NetteR

Här inspirerades jag av den stora rutan. Istället för pappersremsor bakom valde jag band, ville få in lite tyg när katten ändå ligger på klädstrecket



5. Fröken_Svår

Jag inspirerades av remsorna bakom motivet men valde en helt annan färgskala. Valde också att lifta texten på remsa och dekorationens placering.



6. Tootsie

Jag fastnade för det svart vita med en accentfärg och blingit rött är ju aldrig fel =0)



7. Twister

Jag fick iden att använda band direkt när jag såg leamons kort, har använt mig av en hänglastämpel..som jag har knutit ett sidenband om lådan hon sitter på.. sen lite brads och några små blommor och fler sidenband..



8. Kada

En kompis har fått lunginflammation och behöver muntras upp! Hon gillar LILA. Jag gillade pappersbitarna bakom motivet, de rundade hörnena på bakgrunden och den stora motivrutan. Jag använde min ruta till texten, det blev "motiv" och text på samma gång:



9. Jozie

Jag tittade på kortet fler gånger innan jag bestämde mig för vad jag skulle göra. Eftersom jag ibland har en tendens att kopiera för mycket, så tittade jag noga på kortet och sen gick jag ifrån datorn och gjorde mitt eget kort. Jag valde att göra kortet i rosa och vitt, i annat format och utan text. Jag har tänkt embossa text i rosa inuti kortet istället, men måste först skaffa mig rosa embossingpulver.

3 kommentarer:

Anki sa...

Åh så många vackra kort jag hittar i den här bloggen. Det ni liftar idag är ju helt fantastiskt.

Jag undrar, är det bara månadsutmaningen som har ett särskilt datum? Kan jag ladda upp till de andra utmaningarna när som helst? Det finns ju så mycket fint att inspireras av, och jag inser att man kan få en bra bredd på sitt kortmakande om man följer era utmaningar. Hittills har jag bara läst, men nu börjar jag bli riktigt sugen påa tt göra också.

Tack för all inspiration ni ger mig!

Sofia Eriksson sa...

Japp, till de andra utmaningarna kan du ladda upp när som helst! Bara i månadsutmaningen som man kan vinna något pris, så där har vi slutdatum.

Kram, Sofia

Anonym sa...

Oj, detta hade jag missat!!! kul o se sitt kort liftas =)
härliga tolkningar!!!