KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 7 januari 2008

Månadsutmaning: Januari / Challenge of the Month: January

Ett nytt år har fört med sig lite nytt i bloggen, läs mer om det uppe i toppen av bloggen.

Idag drag bloggen igång igen på fullt allvar igen. Och det gör vi med årets första månadsutmaning. Och januari sponsras av Apidae - Sykompaniet som drivs av Annica och hennes mamma. Där finns det mycket smått och stort. Bland annat band i massor av färger och former och vad passar då bättre än en bandutmaning?

Skapa ett kort med minst två band använda på olika sätt. Typ av band är valfritt och de behöver inte komma från Apidae - Sykompaniet. Juryn består av Kort i Fokus designteam och en representant från Apidae - Sykompaniet. Vinsten består av februari månads bandprenumerationspaket hos Apidae - Sykompaniet och skickas till vinnaren (en vinnare) i mitten av februari.
Sista datumet för utmaningen är söndagen 27 januari. Vinnaren presenteras här i bloggen söndagen den 4 februari.
Ett bidrag per tävlande och ditt bidrag laddar du upp i Kort i Fokus galleriet under "Månadsutmaning" > "Januari - Apidae".
***
Make a card where you have used at least two ribbons in differen ways. What kind of ribbon you use is optional and it does not have to come from Apidae - Sykompaniet. The jury is Cards in Focus designteam and one member from Apidae.
The prize is February ribbonbag from Apidae - Sykompaniet and will be sent to the winner (one winner) in the middle of February.

Last date for this challenge is sunday january 27th. The winner will be presented here in the blog sunday february 4th.
One card per contester and you can upload your card in Cards in Focus gallery under "Månadsutmaning" > "Januari - Apidae".
***
Apidae var också snäll att skicka bandpaket till oss i teamet. Här kommer några av teamets alster.

1. Benita/Nita

När jag fick banden i brevlådan började min hjärna jobba meddetsamma. Inspirationen flödade. Jag ville använda min nya Tilda-stämpel och tänkte att det kunde vara en rolig detalj med en hästsko så jag ritade en på fri hand i svart bazzill och klippte ut, gjorde hål i den och trädde ett smalt band genom hålen, ritade sömmar runt hästskon. Bandet satte jag fast med brads. Jag klippte småbitar av två av de andra banden jag fick och satte bakom varje filtblomma och häftade dit dem på kortet och avslutade det hela med knappar i blommornas mitt. Det här var en väldigt rolig utmaning.2. Anki/Fröken_Svår

Jag tycker att bandblommor med en brad i mitten är dekorativa och fina och dessutom avslutar jag gärna mina kort med att knyta ett band runt. Kortet är till min dotter som fyller år den 30 mars. Klockan symboliserar tiden hon föddes. 20 i 4 på morgonen.Här kommer mitt bidrag. Ritade först en skiss som jag utgick ifrån. Är så glad att jag tom lyckades få med alla fyra banden utan att jag tycker det blev för plottrigt
Jag fick underbara romantiska band att jobba med och fick nästan genast en idé om hur jag skulle göra. Men det var verkligen inte lätt att få banden att stanna där jag ville ha dem. Men skam den som ger sig *fniss*


5 kommentarer:

Cards of Maria sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Biggan sa...

Hej!
Har lagt in ett bidrag till månadsutmaningen i januari! Hoppas jag la den i rätt mapp..!?

MVH Birgit/Biggan

Anki sa...

Hejsan!
jag undrar om såna där tygblommor som sitter ihop i en rad däknas som band.

KHälsningar från Anki

Maria sa...

Er nya blogg är bra i färgerna - kanske lite för många - men ysch så mycket text det blir med den engelska texten också.
Lite rörig också, svårt att hitta.

Jen sa...

Nu har jag lagt till ett bidrag till månadsutmaningen. Mitt första bidrag hos kort i fokus! Känns kul! Ska bli spännande att se fler bidrag...