KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 17 april 2008

v.16 - DT Utmanar Varandra


Idag är dagen då


Kort i Fokus


fyller 1 år


som inspirationsblogg!
Hipp Hipp Hurra!!!


Teamet har utmanat varandra!


1. Tootsie

Jag utmanades av DesignAnnique att göra ett kort med minst 5 st dekorationer och jag fick absolut inte använda Primas Got Flower (däremot andra Prima blommor var okej). Hon tycker jag gör så minimalistiska kort.

Jag har använt:

Prima Carribean Collections, Trinida, Garn som spretar mellan blombladen, It´s a girl-band, rosa brads & en bit filtbård.

Och så jag lyckades hålla det minimalistiskt ändå, sorry, Annica. =0)2. DesignAnnique

Utmanades av Nita att göra ett... hör och häpna... FORMKORT! *suck* sa DesignAnnique och satte igång.

Formkort är verkligen inte min starka sida, jag har klurat och haft mig men inte tyckt det blivit "bra nog", men till slut bestämde jag mig för en prinsesskrona. Och så här blev det! Kortet är gjort i vanlig Bazzill cardstock och med ett mönstrat papper som "band". En överbliven blomcirkel fick bli dekoration på en av kronans spetsar, och sen fäste jag "halvpärlor" i plast med hjälp av glitterlim så det skimrar och gnistrar lite. Och så ett stämplat grattis. (Kanske inte helt enligt specifikationerna, men jag hade dem inte med mig när jag gjorde kortet och tycker jag fick till det ändå)

Nita: Det blev jättebra! "Synd" att du inte gillar formkort, du har ju iaf kunskapen och fantasin... har tänkt göra en prinsesskrona så länge nu men inte fått till det, är nog liftvarning där på din söta krona;-)

2. Nita

Utmanades av Twister att göra ett kort i vintage-stil, lite brunmurrigt, med minst ett (1) spetsband och det fick inte vara ett formkort!

Nu blev det inte BRUNmurrigt men lite murrigt iaf och spetsband satte jag på 2 ställen. Jättesvår utmaning, men rolig;-)
4. Twister

Hon blev utmanad av NetterR till att göra ett kort med tre (3) stämpelmotiv, kortet fick inte innehålla något band och det skulle finnas ett citat/ordspråk med.

"Att leva är inte nog. Solsken, frihet och en liten blomma måste man ha! " av HC Andersen
5. NetteR

Blev utmanad av Rimna att göra ett kort utan stämpelmotiv samt att hon inte fick använda sig av mönstrat papper.

Här är mitt kort efter Rimnas utmaning. Torrembossat papperet för att få lite liv6. Rimna

Pigvinmamman utmanade Rimna att göra ett kort i ett annat format än 15x15 och ha med minst två (2) mönstrade papper.

7. Pingvinmamman

Av Lilla Anna blev Pingvinmamman utmanad till att använda tre olika färgläggningstekniker och gärna färga även hela papper.

Torrchalkade ett papper rosa, ett papper målades med flytande distress ink med hjälp av bomullstuss. Jag färglade det efter att jag med hjälp av en schablon målat en ros med akrylfärg och fyllt i mellanrummen med zig-penna. Kanten markerades med vanlig chalk. Har sytt ihopp pappren med symaskin.
8. Lilla Anna

fruSolli utmanade Lilla Anna till att blunda och peka på en stämpel ur samlingen och sedan göra ett kort med den stämpeln. Temat på kortet skulle vara vår.

Det skulle ju va ett vårkort men det lyckades jag ju inte med, tycker snarare att det är lite vintrigt. Vingarna är av vitsilvrigt papper och över mönsterpappret har jag målat med både en ljusrosa akrylfärg och en rosaskimrande akrylfärg. Det skimrande gör att det blir lite vintrig känsla över det.
9. fruSolli

Som avslutning utmanades fruSolli av Tootsie att göra ett kort helt utan stämplar, utan blommor och temat skulle vara sommar.
Inne i forumet kan ni själva vara med i en liknanade utmananing under 'Veckoutmaningar'. Du har helgen på dig att skriva upp dig på listan.
***
(in english)
Today is Cards in Focus birthday. One year has passed sense we started this inspiration blog.
Todays challenge is a forum challenge and it is a "I challenge you to do...". In the forum you can now put your name on the list and you have this weekend to do it before we close it. More info in the forum.
The cards above is the teams cards from our "I challenge you to do...".

2 kommentarer:

TV de Plasma sa...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the TV de Plasma, I hope you enjoy. The address is http://tv-de-plasma.blogspot.com. A hug.

Anonym sa...

See Please Here