KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


fredag 22 augusti 2008

v.34 Fredag - vikt kort

*** English version at the bottom of this publication! ***

Veckans sista utmaning är ett vikt kort. En svensk KiF-artikel kommer snart men för er som inte kan vänta så finns instruktioner på engelska här:
http://tomshack.blogspot.com/2008/02/first-video-tutorial.html


Här kommer inspiration från designteamtet!

1. pingvinmamman
Detta sätt att göra kort är inte så svårt som det ser ut och enligt mitt tycke lätt beroendeframkallande att göra. Jag har valt att använda omönstrad cardstock till detta bröllopskort. Spetsen som omsluter kortet är handknypplad och stämpeln tror jag är Magnolia. De små hjärtanen inuti är utklippta för hand.


insidan:2. Jojjo
Jag tyckte detta kort var väldigt trixig att göra, det gick åt 2 mönsterpapper innan jag fick till det...
Till detta kort har jag använt mig av ett svart/vitt mönsterpapper som jag chalkat kanterna på efter vikningen. Jag satte en blomma med knapp på yttersta "flärpen" och på baksidan fäste jag sidenbandet som är kutet runt kortet. Insidan har jag lämnat tom efersom jag inte vet vem som ska få kortet.


oknutet:

insidan:

baksidan:
3. Pannika
Det var roligt, men jag tyckte det var svårt att få det snyggt i vikningarna.
Jag har satt flera blommor på den vikta rutan. Sen chalkade jag kanterna efter jag vikt kortet. På insidan har jag satt ett omålat stämpelmotiv på en tjock kartong, ca 3-4 mm tjock. Jag gillar känslan det blir av det. Jag såg att jag kladdat lite med chalken på insidan, jag får nog ta och trycka dit en liten blomma eller två. Jag har ett limstift med post-it lim som jag satte på insidan under den stora blomman som stängning.


insidan:
***
(in english)

Today we have a fun fold card as a challenge. You can se a tutorial here: http://tomshack.blogspot.com/2008/02/first-video-tutorial.html

Hope you will join the fun :)

2 kommentarer:

Anki sa...

Vilket roligt sätt att vika korten på, och fint blev det när ni gjorde era! måste testas!

Ellis sa...

Jättefina kort, nu fick jag helt plötsligt en massa nya idéer i huvudet, hem och pyssla efter jobbet! =)