KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


lördag 6 september 2008

Månadens företag september: Tingtura Design

*** English version at the bottom of this publication! ***

Så har vi en ny månad och därmed en ny sponsor! I september månad sponsrar Tingtura Design Kort i Fokus månadsutmaning med ett fint pris. Månadens utmaning är en skissutmaning där ni ska inspireras av en härlig skiss Kicki gjort.Kort i Fokus designteam har blivit sponsrade med fina materialpaket och här kommer några inspirationsalster!

1. Marja

I posten kom det spännande grejjer från månadens sponsor. Stämplarna var hur läckra som helst!! Och hade jag valt papper och dekorationer så hade jag definitivt valt mer "marina" färger och dekorationer, än Kicki plockat ut i mitt. Det gjorde ju bara saken ännu mer häftig!

Jag har valt att följa skissen "nästan" helt slaviskt. Kortbasen blev brun och sen har jag valt att använda två av de mönstrade papprena som följde med paketet. Papprena fick sedan gå igen i hela kortet. Det gamla arket ur en bok använde jag som bakgrund till stämplarna. Det var med en hög engelska frimärken som jag helt enkelt rev i bitar, chalkade kanterna och monterade ihop som ett vatten. I bakgrunden gjorde jag hål med Crop-a-dilen och stack ut det härliga gröna garnet som fick agera, vass och sjögräs.Stämpelmotiven är målade med PM, fiskarna har jag haft 3-d lack på, likaså vattnet har jag duttat 3d-lack på. Reven trädde jag på två pärlor som flöte.
Text stod det inget om på skissen men när jag fick fram stämplarna så tänkte jag hela tiden på "dä ska va gött å leva.." så jag var bara tvungen att pillra dit det.

Färgerna på papprena är ju lite murriga, men jag tycker att stämpelmotivet och de klatschiga frimärkena lyfter upp kortet.
Detta var gôôôôr kul att göra!!Detaljbild från sidan:


2. Tootsie

Kul att göra ett kort med material som verkligen inte brukar användas av undertecknad *ler*, och skissen vred jag lite på för att passa motivet. Jag har egentligen ingen tanke bakom detta kortet... än. Allt material kommer från Tingura och kom i sponsorpaketet mitt. Tack så mycket, Kicki!3. fruSolli

Fick massor med inspiration från de innehållsrika paketet. Passade på att göra ett mer maskulint kort med den gulliga pojken, något som jag är dålig på då jag oftare gör mer feminina kort. Det var första gången jag provade dessa stämpel motiv, och tänker att jag missat något för de var lättmålade och jättefina!Visa oss gärna hur du inspireras av skissen! Ladda upp ditt kort mappen för månadsutmaningen i vårt galleri. Som vanligt under månadsutmaningarna får du endast bidra med ett kort och det får inte vara med i någon annan tävling. Sista dag att ladda upp ditt bidrag är tisdagen den 30/9.

I morgon presenterar vi vinnaren från förra månadens utmaning, så håll utkik här i bloggen!

***(in english)***

Today we give you this months challenge - a sketch from
Tingtura Design. They have also sponsored the design team, and you can se their inspiration cards above.

Please let us see what you do from the sketch - upload your card in our
gallery! As usual you can only enter with one card and the card can not be submitted for any other contest. Last day to upload your card will be Tuesday 30th of september.

Tomorrow we'll show you who won the challenge in August so keep an eye open.

1 kommentar:

rebecka/bleckvard sa...

perfekt för mig som älskar skisser! :D och vilka fina kort ni har gjort! :)

men en fråga, det kort jag gör till denna utmaning får man använda det till en dt-ansökan?för att dom som söker dt:s vill bara att man skickar 2kort man är nöjd med. svara gärna på www.bleckvardsscrap.bloggagratis.se