KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 8 december 2008

v.50 Annonsutmaning

*** English version at the bottom of this publication! ***

Idag vill vi inspirera er med en annonsutmaning. Vad inspirerar dig från denna annonsbild? Texten? Typsnittet? Färgerna?



Som vanligt laddar du upp ditt kort i vårt galleri.

Här kommer teamets alster:

1. NetteR

Det jag tagit från annonsen är färgerna i första hand. En vit bård, svart, brunt, vitt och blått har jag gjort mitt kort i. Dymoremsorna tyckte jag passade perfekt till eftersom menyn i annonsen har liknande utseende. Punchinellan (som är helsvart, blixtblänk som hamnat i) är de runda ringarna från bokstaven "M" i annonsen.



2. Wildärtan

Har försökt göra ett coolt kort, men det är ju inte så lätt. Har tagit på fasta på orden som är som rubriker i annonsen, och har använt mig av glammiga färger eftersom jag tycker att MQ är en dyr och glammig butik. Jag har använt 3d-lack på flera ställen på stämpelmotivet och stickles på vingarna, men det syns ej på bild. På det vita kortet har jag först stämplat med silver och sen med svart lite brevid. Whiff of joy-stämpelmotivet glimmar eftersom jag hade perfect pearl i vattnet när jag målade. Kortet är långt mer glimmande och glittrande i verkliga livet!



3. Pannika

Jag gillade den blå färgen, och sedan tyckte jag att M:ett var uppbyggt av rutor, men nu ser jag ju att det var prickar. Det var det som inspirerade mig i alla fall, därav rutorna på kortet. Jag tyckte färgerna var utmärkta till en man.




4. Pingvinmamman

Jag inspirerades omedelbart av texten och valde att använda den nästintill fullt ut. Svart punchinella mot vit bakgrund var ett självklart val. Både den och det valda cookie-alfabetet tangerar annonsen med sina håligheter. Det röda hjärtat av punchinella är dekorerat med en röd akrylpärla och några röda dekorstenar fick bli pricken över i.



***
(in english)

For today we would like to see what in this comersial ad that inspires you. Is it the text? The colours?
As usual you upload your card in our gallery.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska det inte vara kort man gör nu, alltså inspirerat av annonsen? :O Kortet högst upp står det ju ett gammalt datum på! NetteR har gjort det tror jag... Dåligt om man tar ett gammalt kort och säger att man insirerats av annonsen tycker jag :(

Anonym sa...

Kära anonym - teamet skapar sina kort i god tid inför att utmaningarna ska publiceras i bloggen. Skulle vi skapa våra alster kvällen innan hade vi inte klarat av det. I det här fallet skapade Nette kortet till utmaningen redan när teamet bestämde vad utmaningen skulle gå ut på, dvs i början av november. Kortet ÄR alltså skapat med annonsen som inspiration, men även vi behöver ha lite tid på oss att skapa. Jag kan ju berätta att vi redan nu håller på med januari månads utmaningar...

Vill du veta mer om hur vi arbetar bakom kulisserna med utmaningar och inspirationsalster är du välkommen att fråga!