KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 12 januari 2009

Dags för bloggutmaning v. 3

*** English version at the bottom of this publication! ***


Nu drar vi igång en ny härlig omgång av utmaningar. Som ni läste igår så kommer vi ha både blogg- och forumutmaningar, och idag är det dags för första bloggutmaningen!

Den här gången är utmaningen att göra ett shakerkort. Här kan du läsa om hur du gör ett shakerkort, skriven av Pixelit från förra gången vi hade denna typ av utmaning :).
Som inspiration har teamet skapat några fantastiska kort:

1. Babbalalla

Har använt en fjärdedel av Primas papper och färlagt delar av det med vattenfärg. Skurit ut "innehållet" i ramen och fyllde en påse med röda pärlor. Jag vet ännu inte i vilket sammanhang jag kommer använda kortet - kanske kommer jag att stämpla under pärlorna (på insidan av kortet) antingen namn eller antal år eller något blomma - vad vet jag?!
2. DesignAnnique

Jag gjorde ett kort till en liten tjej som fyller 6 år om några veckor. Plasten embossade jag i en embossingfolder med siffror, sexan fyllde jag i på baksidan med akrylfärg för att den skulle synas bättre. Jag hade bara en tunn plast till "fönstret" så det blev inte så tydligt embossat, men man ser det lite bättre på detaljbilden. Förmodligen blir det ännu bättre med en tjockare plast, så jag kommer definitivt fortsätta försöka få till det! "Skramlet" inuti fick bli strössel - tyckte det passade så bra på ett födelsedagskort. Bakom strösslet fick det bli några ballonger, för att förstärka födelsedagstemat.detaljbild:
3. Fialisan

Här är mitt shakerkort, första gången jag gör ett sådant. Det var väldigt kul! Jag valde kanske ett lite för stort motiv, för det stal nästan allt utrymme. men jag gillar verkligen den stämpeln! Så det blev ett enkelt bröllopskort med riskorn, där själva shaker-grejen får stå för dekorationen. Jag har dock fått dit lite blommor och stämplat swirls. Kommer definitivt testa göra fler shakerkort!!!
4. Pippin

Kortet blev väldigt romantiskt och pastelligt. Ljusblå cardstock, hÄngelstämplar som håller i ett hjärta med shakerinlägget av micropärlor och hjärtpaljetter. Hjärtbården är en stämpel från October Stamps som jag haft lite Stickles på. Även hÄngelflickan fick lite Stickles på kjolen. Utstansade blommor med blombling i mitten.


Ytterligare ett kort från Pippin:

En housemousestämpel målad med akvarellpennor. Klippte ur ett litet tårtpapper där jag gjorde själva shakerinlägget. Satte en muffinsbild inne i hålet, och pärlor i olika färger innanför. Några blommor med lite bling, en med pärlfloss runt, ett rutigt papper från gömmorna och stämpel från October Stamps.Nu vill vi se era tolkningar på utmaningen. Du har fram till och med 25 januari på dig att skapa ett eller flera kort. Kom ihåg att ange kod KiFv3B i fältet för nyckelord när du laddar upp ditt kort i vårt galleri.

Kom också ihåg att kila tillbaka in hit efter att du laddat upp i galleriet och lämna en direktlänk till ditt/dina kort i galleriet med hjälp av den här koden:

Skapa lugnt!

***
(in english)

It is time for the first blog challenge for this year. New for 2009 is that we will only host one blog challenge per week, but in additon to that we will also host a challenge in our forum.

This weeks blogchallenge is to make a shaker card. You have until january 25th to create one or more cards. Remember to write the code KiFv3B as keyword when you upload your card/cards in our gallery.

When uploaded your card/cards remember to come back here and write a direct link to your card/cards in the commentary section with the help of this code5 kommentarer:

aviga Ellen sa...

Jag har gjort ett shaker-kort med en tuggummiautomat. Det finns här.

Tussilago sa...

Jag har också gjort ett shaker-kort. Det finns här

http://www.kortifokus.se/galleri/albums/userpics/10239/normal_shakerkortv3.jpg

Tussilago sa...

Förlåt!! första gången blev det fel sätt med länken....

your text

aviga Ellen sa...

Jag har gjort ännu ett shaker-kort och det finns här

Eva J sa...

Nu ska vi se om jag kan få till det här med direktlänken.
Håller tummarna....
http://www.kortifokus.se/galleri/displayimage.php?pos=-1990
Det ser ut som det funkar va?
Ha det bra //Eva