KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


onsdag 3 juni 2009

Färgläggningsteknik: ProMarkers

Idag ska DT-medlem Nita visa hur hon använder sina ProMarkerpennor!

Jag börjar med att stämpla upp motiv, i det här fallet valde jag rosen från Cards of Maria, för att den är så rolig att färglägga ;-) Siffrorna 1-4 har jag skrivit dit för att visa lite klarare vad jag gör i de olika stegen.Steg 1: lägger skuggor på både rosen och blad och stjälk där jag vill ha dessa med china blue på rosen och olive green på blad och stjälk

Steg 2: målar lite slarvigt(lämnar vita fält kvar) med cornflower på rosen och marsh green på blad och stjälk

Steg 3: Täcker de vita fälten från steg 2 med blue pearl på rosen och Moss på blad och stjälk

Steg 4: fyller på med färg och förstärker skuggor. Färdigställer motivet så jag blir nöjd.

Här kommer en annan variant att måla med promarkerpennor. Beroende på vilket humör man är på eller vilken stämpel man använder kan man variera sig lite. För att man ska se skillnaden lite mer tydligt har jag använt samma stämpel som i förra delen, rosen från Cards of Maria.
Rosorna är numrerade 1-4 för att visa de olika stegen.Steg 1: Här målar jag lite slarvigt(lämnar vita fält) med carmine på rosen och marsh green på blad och stjälk

Steg 2: Fyller i de vita fälten med berry red på rosen och moss på blad och stjälk

Steg 3: Här lägger jag skuggor på rosen med ruby och olive green på blad och stjälk

Steg 4: fyller på färg+skuggor och lägger ett lager med cool grey 2 runt hela rosen för att lyfta fram motivet. Kan ju med fördel användas när man inte ska konturklippa rosen(vilket jag oftast gör;-)

Man kan få så många olika effekter beroende på hur man målar med promarkerpennor vilket för dem mycket användbara
. Jag tycker promarkerpennor är så roliga att färglägga med!

Jag skar ut rosen som jag målat med promarkers i en oval och chalkade kanterna med chestnut roan och satte den på en vinröd motivmatta och rundade hörnen på den med min hörnstans. Tog en avlång bit mönstrat papper och rundade hörnen även på den och limmade dit den och sen motivet över mönstrade pappret. Satte dit 3 röda halvpärlor som dekoration. Ville ha stämpelmotivet i fokus.Även DT-medlem NetteR har använt sina Promarkerpennor!

Inte länge sedan jag skaffade mig lite promarkers, kunde till slut inte stå emot. De är ett roligt alternativ till mina akvarellpennor som ger en mjukare färg, med mina promarkers, som jag visserligen inte lärt mig snittsen med ännu, så kan man göra färgstarka färgläggningar vilket är anledningen till att jag skaffade dem.
Denna text tillsammans med stämpelmotivet diggar jag :-)Har du också ProMarkerpennor? Eller kan du låna av någon pysselkompis? Då kan du också vara med i den här utmaningen, du ska nämligen färlägga ditt motiv med ProMarkers! Ladda sedan upp ditt kort i din blogg eller i vårt galleri och lägg en kommentar till detta inlägg med en länk till ditt alster så får vi alla njuta av det.

***Short version in English***
Today DT member Nita shows us howw she uses her ProMarker pens for coloring. To join the challenge today you have to color your motif with Promarkers and the upload it in your blog or our gallery. Then you come back here and make a comment with the link to our card for us all to enjoy!

1 kommentar:

Ellis sa...

Jag lade upp ett kort i bloggen igår kväll som är helt och hållet färglagt med promarkers, så är gärna med i utmaningen med det! =)

mvh/ Elenor