KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


fredag 14 augusti 2009

Kräftor och surströmming

Så här års var det förr i världen stor spänning kring de två premiärerna, när man äntligen fick smaka årets kräftor och årets surströmming. Numera är det inte lika strikt och många har ätit både kräftor och surströmming mer eller mindre hela sommaren. Men vi tänkte ta och återknyta lite till hur det var "då" och uppmuntra till att ha lite extra fest nu i dagarna!Vi hoppas att våra inbjudningskort kan inspirera er!

Elisabet:

Bilden på kräftan har jag ritat av från Internet och sen färglagt med akvareller. Spröten är gjorda av tunn ståltråd, och kräftan är fastsatt med 3D-kuddar på orange CS. Det mönstrade papperet kommer från My minds eye, texten är utskuren i cuttlebugen med alfabetet "Storybook". Brads och svart bling som deko. Själva inbjudan är skriven på insidan av kortet.DesignAnnique:

Även om jag själv inte äter surströmmingen så har mina Norrbottniska gener en stark tradition. För mig hör det sommaren till att äta Bullens pilsnerkorv till stanken från surströmmingen :)

Jag gjorde ett litet enkelt inbjudningskort, snabbt att göra och lätt att dela ut när man vill passa på att äta surströmming. Jag funderade på att göra likadana och sätta ordet VARNING på istället, att dela ut till grannarna när det är dags så de vet att de ska hålla sig inne :)Ska du har surströmmings- eller kräftparty? Har du gjort inbjudningskort eller något annat som du vill visa upp? Lägg upp det i din blogg eller vårt galleri och länka till det i en kommentar här så vi också får se!

1 kommentar:

c sa...

Sånghäften till kräftskivan eller surströmmingsfesten gör min man och lägger upp på sin hemsida www.sanghafte.se. Där kan man gratis ladda hem dem och skriva ut.