KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 28 september 2009

Leta i kökslådan

Idag har vi äran att få presentera en gästskribent, ingen mindre än Petraso - drottningen av återvinning! Det finns få som är så kreativa i sitt återvinnande som Petra, det är inte mycket som går säkert när hon är i farten. Grillpinnar, löknät, BHar... listan är ändlös :-) Så här berättar Petra själv:

Fick frågan från Kif om jag inte kunde skriva lite om vad jag brukar använda för återvinning saker på mina kort! Jag gillar ju göra kort med humor och jag kan hitta användningsområden i det mesta och mina gömmor av saker är stora, ja kanske för stora.

Hm, ni ser på bilden lite saker som ligger i min låda...


(blandat godis i Petras låda)

Gamla smycken köper jag på loppis och dekorerar med och skedar brukar hamna på dopkort men denna gång på ett kaffekort!


(kort med sked och kaffepaket)


Ljusmanschetter är det ju många som slaktar till sina kort vilket jag slutat med för jag använder inte den mängden blommor…Ibland har ett par skor, trosor och en och annan Bh fått sätta livet till…. Och Gamla Jeans fickor….. Tags från kläder och Förpackningar är sådant som ofta sparas. Under sommaren blir det en del marina kort och då kommer fisknät, grillpinnar, tandpetare och små snäckskal till användning.


(kort med bla grillpinnar och nät)

Spikar och trasiga måttstockar är perfekta till den händige eller ohändige… Det ryker spelkort och barnens McDonalds-leksaker slaktas och nyckelringar


(kort med McDonalds-figur)

Knappar klipps av trasiga plagg, och grannar och vänner dresseras att göra det samma…


(kort med vante)

Jag jagar gärna små docksaker och annat smått men oftast är det en slump vad som hamnar på korten…Man kan använda allt och kombinera ihop med sitt ordinarie scrapmaterial, man får bara tänka lite extra kreativt och det är kanske något man har i sig eller inte men om man inte testar så vet man ju inte om det funkar!

************************************************

Tusen tack Petra, det var mycket spännande att få ta del av ditt återvinnande!

Visst är det inspirerande att läsa om hur Petra använder sitt hittegods? Vad har DU gjort för kort med småsaker upphittade och undansparade? Visa oss genom att ladda upp i din blogg eller i vårt galleri, sen kommenterar du det här inlägget och länkar till ditt kort.

***Short version in English***
Today we have a guest, the Swedish Queen of Recycling - Petraso. Noone can use things like her, and her cards are truly unique!

2 kommentarer:

Maria sa...

Jättesnygga kort!!
Gillar att du har allt möjligt på dom. Ska jag härma på en gång! ;)

Ha de bäst! Maria

LillBlomman sa...

Ja, Petra är verligen otroligt kreativ och har en stor portion humor! Jag är en stort fan av hennes konstverk! Kramar!