KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


onsdag 10 februari 2010

Inför Alla hjärtans dag

DT-medlem Elisabet har kikat lite på Alla hjärtans dag:

Alla hjärtans dag firas den 14 februari i många länder runt om i världen. Dagen kallas också Valentines Day och började firas redan i slutet av 400-talet,  då för att hedra helgonet Valentinus. Under medeltiden började dagen kopplas ihop med romantik och kärlek, kanske för att fåglarna söker och finner en partner i mitten av februari?! Detta inspirerade människor till att finna sin "Valentin".

I England blev det i slutet av 1800-talet populärt att ge sin käresta ett kort den 14 februari, gärna med ett tillhörande kärleksbrev eller en vers. Vem tänker du ge ett kort till på Alla hjärtans dag?

Så här ser mitt kort ut:
 

 DT-medlem Pingvinmamman har också gjort ett kort!
Romatiskt och tufft på samma gång. Jag har använt en mörkbrun cardstock som jag täckt nästan ända ut med ett mönstrat papper. Den vackra spetsbården är självhäftande och hjärtat har jag tagit av från ett gammalt köpekort.

  

Sindra
Har klippt ut ett hjärta som går att öppna som jag knytit ihop med guldtråd och satt fast på vitt papper som sedan satts fast med 3D-kuddar . Skrev ut biljetter från nätet och satte fast på cardstock. Ritade runt med guldpenna.

  


  


 

Så vem får DITT kort? Och hur ser det ut? Visa oss, vi är nyfikna!

Inga kommentarer: