KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


onsdag 23 september 2009

Återanvändning av felstämplade motiv

DT-medlem DesignAnnique berättar om hur hon återanvänder sina "felstämplade" motiv:

När jag stämplar händer det då och då att stämpelavtrycket inte blir som jag tänkt mig - det kan vara färg på fel ställe, för svaga linjer här och där eller något annat som blir tokigt. Istället för att i rena ilskan slänga motivet i papperskorgen (pappersinsamlingen så klart!) så har jag börjat ha en cirkelpunch stående på pysselbordet. Jag stämplar ut små cirklar av de delar som blev bra i trycket och använder dem sedan till små snabba kort:Perfekt för både spillpapper och felstämplat!

Man behöver självklart inte använda en cirkelpunch, man kan skära med skärmaskinen, använda andra former eller helt enkelt bara klippa ut det man vill ha. Och vill man inte göra minikort kan man prova på spotlightteknik, göra ATC'er (Artist Trading Cards) eller något annat av sina felstämplade motiv!

1 kommentar:

Pyzzlis sa...

Så smart, blir ju en hel del sådana här motiv. Ska tänka på detta nästa gång...