KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


fredag 19 september 2008

v.38 Fredag - Criss Cross

*** English version at the bottom of this publication! ***

Veckans sista utmaning är att göra ett Criss Cross-kort och vet ni inte vad det är, eller hur man gör ett sådant kort, så Babbalalla skrivit en mycket bra artikel om hur hon gjorde sitt kort. Du kan läsa den här.

Precis som vanligt får du göra mer än ett alster till våra veckoutmaningar och du laddar upp ditt/dina alster i vårt galleri.


Här kommer teamets alster:1. JojjoDetta kort var ganska enkelt att göra. Jag gjorde mit i storleken 11x11 cm, klädde det i ett mönstrat papper och enfärgad grön cardstock. Jag har chalkat runt kanterna på basen och sedan har jag dekorerat med ett stämpelmotiv från magnolia och lite blommor och ett spetsband som jag knutit runt det hela. På stämpelmotivet har jag lagt glitter på vingarna och sedan fäst det med 3D kuddar. Detta är ett kort som jag kan tänka mig att göra flera gånger fast nästa gång får det nog bli ett 15x15.
2. PannikaDet här var jätteroligt och jag kommer troligtvis att göra flera criss-cross kort i framtiden. Jag valde att göra kortet i storlek 15x15 cm. Jag använde alltså ett helt cardstock som jag delade på mitten. Framsidan dekorerade jag med band, blommor och en liten rosett. Insidan är dekorerad med rubon- snögubbe och stjärna. Jag har använt samma band som på framsidan. God Jul är satt på distanskuddar.
3. PingvinmammanVar en snitsig idé och så användbar! Här fick det bli ett nyårskort i lila och silver. Har valt att använda ett mönstrat papper till kortet. För att få det lite stadigare har jag inte klippt av flärparna utan vikt ner det så de blir dubbla. Har använt silverfärgad 3D dekorpenna, värt torktiden, färgat vaxad lintråd och en diecut med hjälp av silver stämpeldyna. Innan silverfärgen torkade i överkanten tryckte jag dit stjärnor. Instickskortet är dubbelvikt och gjort av en library pocket, draget silver runt kanterna och stämplat texten Gott nytt år genom att inte stämpla färg på övre delen av stämpeln där det står god jul.


***

(In english)For this weeks last challenge we want you to make a Criss Cross card. Upload your work in our gallery.

1 kommentar:

NICOLE sa...

your cards are beautiful!!