KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 3 november 2008

v.45 Måndag - Suspension Card (Snurrkort)

*** English version at the bottom of this publication! ***

Nu vecka, ny DT-grupp som utmanar.
Veckans första utmaning är ett sk Suspension Card eller som vi valt att kalla den på svenska 'Snurrkort'.
KiF´s DT-mamma Maria/Tootsie har skrivit en artikel om hur hon gjord sitt kort och den kan ni läsa här.
Som vanligt laddar ni upp era kort i vårt galleri och ni får delta med mer än ett kort.

Här kommer teamets alster:

1. Tootsie

Artikel-kortet. Håller man bara reda på i vilken ordning man ska skapa kortet på och inte stressar fram ett resultat så går det rätt så snabbt att göra ett 'snurrkort'. Och kul är det också.


2. Nita

Det var väldigt pilligt men roligt att göra. Jag använde fjärilsstickers på både fram- och baksida på cirkeln. Chalkade kanter på kort och pappersspetsen.


3. Marja

Det här hade jag aldrig provat på tidigare och jag trodde nog att det skulle vara svårare. Jag valde att göra ett julkort och att använda två olika motiv på själva snurrcirkeln. Sen hade jag ingen bra cirkelstans att komplettera med utan jag var kanske lite okonventionell och stansade ut en blomma istället. "Man tager vad man haver" är ett himla bra ordspråk tycker jag!4. Sayurii
Jag har skurit ut en oval i min kortbas och gjorde samma sak med mitt stämpelmotiv. Stämpeln är färglagd med Pro Marker-pennor och originalet ser ut som på "baksidan" av snurren, med alla tomtar. Till "framsidan" klippte jag bara ut två av tomtarna och färglade dem för sig. Chipboardhjärtat har fått crackle paint och akrylfärg på sig för att se ut som en pepparkaka och jag toppade med vit liquid pearls. Bakom pepparkakan sitter lite grön pärlfloss fast med en gluedot.
5. Pixelit

Stämpel från Cards of Maria,f otbollen (läcker så här eller hur??), papper från Bampop, som legat länge länge utan att jag använt det, dumt nog... Blingcirkel från en swap, vet ej märke. Blommor från prima, knappliknande brads också från en swap på pyssel. Band också okänt märke.


***
(in english)
This weeks first challenge is to make a suspension card - see this you tube video made by Dawn if you haven´t done any one before.
Upload your card/cards in our gallery.

2 kommentarer:

Kada sa...

Applåder till er alla!!! WOW säger jag bara, här ska provas till julkorten! Jag har heller ingen rund eller oval stans/mall, så jag ska testa att stansa nåt annat jag också!!!

Kramiz Kada

Bollebygdsbo sa...

Vilka kul idéer man får av er!
Stort TACK för alla instruktioner också.