KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 26 januari 2009

v.5 Peek-a-boo Kort

*** English version at the bottom of this publication! ***

Denna vecka bjuder vi på en annorlunda och rolig vikningsutmaning som kallas för Peek-A-Boo. Det finns en massa olika vikningar som kallas samma lika oftast så detta är bara en variant. Jag - Maria/Tootsie - har skrivit ihop en liten artikel om hur jag gjorde mitt PAB-kort och den kan du läsa här.
Och här kan du läsa mer om hur du deltar i våra utmaningar.

Du har fram till och med 8 februari på dig att skapa ett eller flera kort till denna utmaning, och du laddar upp ditt/dina alster i vårt galleri. VIKTIGT!!! Ange nyckelords kod KiFv5B när du laddar upp ditt kort i galleriet.

Här är teamets alster:

1. Tootsie

Mitt kort jag gjorde till artikeln som jag länkar till här ovan.
Jag gjorde kortet till min man, och vi är lite skojfriska mot varandra så det här kortet uppskattades verkligen :)
2. Pixelit

Detta kort var också superroligt att göra. Jag valde här papper ifrån BG, stämplar från Bampop, två olika fåglar. Framsida: fågel och textsticker från Marah Johnson. Virkad blomma från Panduro. Blad från qk. Fågeln i cirkeln sitter rakt egentligen, blev lite snett fotat så hela syns inte. Insidan: Jag återanvände de runda cirklarna som man stansade ut och satte de på 3dkuddar och satte på. Självhäftande blingblomma från Dollarstore, rubon med grattis från Quickutz. Sen är det också självhäftande spetsbårder från Dollarstore och fågel qk samt blomma okänt märke.3. Sayurii

Jag har valt att ha två olika nyanser av rosa cardstock till mitt kort. Kring hålen hade jag "motsatt" rosa nyans för att framhäva det lite. Bilden man ser först är en stämpel från Stamping Bella och tanten som tittar fram sedan är från Stämpelboden. Alla motiv är färglagda med Pro Markers. Trots att rosa och rött ska skära sig så valde jag ett svart och ett rött band för att bryta av i allt det rosa. Jag satte även det mönstrade pappret lite på sned. Den större cirkeln med motivet i sitter på 3d-kuddar och jag tyckte att det var trevligt att fortsätta med cirkelformen. Texten är från Quickutz Snowday och har fått stickles och 3d-lack.
4. Nita
Jag stämplade bakgrund på mitt kort och använde massa stickles som tog evigheters evigheter att torka;-) Jag tog 2 småstämplar en med "hej" och en med en liten stjärna på. När kortet är ihopslaget så ser man hej och när man öppnar det så tittar stjärnan fram.. som lite extra dekoration tog jag pappersspets (min nyaste passion;) Ska skriva o dekorera insidan lite mer när jag vet hur jag vill ha det;-)


5. DesignAnnique
Även jag var tvungen att försöka mig på ett peek-a-boo-kort! Det var lite pilligt och lite knepigt att få första hålet rätt innan jag förstod principen - det rekommenderas verkligen att börja med spillpapper och prova sig fram! När man väl har fått kläm på hur det funkar så går det här kortet ganska fort att göra och ger en väldigt tillfredsställande effekt när mottagaren får det i sin hand. Jag valde att ha mitt kort ganska sparsmakat och odekorerat för att låta peek-a-boo-effekten vara i fokus. Ett mönstrat papper, en bit band (fäst bakom en bit av samma mönstrade papper på baksidan - ser himla proffsigt ut! ), en biljett och en blomma - det räcker.


6. Petra/Peu
Den här utmaningen var lite att bita. En rekommendation är att först göra en mall av "skräppapper" innan man gör det riktiga kortet. Jag hade dessutom ingen cirkelpunch vilket gjorde det hela lite knivigare. Jag har använt mej av ljuslila cardstock. I peek a boo-fönsterna har jag klistrat relief stickers från Victorias Design House, har även dekorerat kortet med dessa stickers, fjärilarna sitter på 3-d kuddar. Embossade swirlar på framsidan och inuti kortet från Hero arts. Den lilla "bården" runt fönsterna är en Revolution dies.
***
(in english)

For this weeks blog challenge we want you to make a Peek-A-Boo card. Our article about this card can be seen here, but is in swedish only so we advise you to seeLägg till bild this english video tutorial if you don´t understand it in any way.
You have until february 8th to complete this challenge and you upload your card/cards in our gallery. IMPORTANT!!! Keyword for this challenge is KiFv5B, so don´t forget to write it in when uploading your card/cards.

/KiF

1 kommentar:

Tussilago sa...

Detta var en svår utmaning!!
Mitt kort