KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 5 januari 2009

Vik ett vackert kort

Ibland är det kul att göra kort med lite annorlunda vikningar. Här visar Tootsie ett härligt kort som är ganska enkelt att göra men som ändå är väldigt effektfullt. Modellen kallas ibland TriFold Card, men det är inget som är givet utan namnen på vikningarna kan variera mellan olika kortmakare och olika vikningar kan ha samma namn. Totalt förvirrande mellan varven, men så är det biggrin

Du behöver en skärbräda, bigarblad och ett papper, men det kanske säger sig självt biggrin
Skär pappret så att den mäter 10 cm på höjden och 30 cm på längden.
Nu ska du biga vid 10 cm och 20 cm.Du har nu fått två 'flärpar'. Dessa flärpar ska du nu biga diagonalt, båda med början från samma hörn, tex det högra hörnet (går att göra tvärtom om man vill)

Ditt kort ska nu se ut så här.Nu är det bara att dekorera efter eget tycke och smak biggrin
Jag valde att göra ett vintrigt bröllopskort.


Det finns många olika vikningar, mer eller mindre avancerade, och det är alltid lika kul att få prova på nya saker. Några saker fastnar man för, andra provar man och överger. Det här kommer nog kunna bli en av våra favoriter i vilket fall!

1 kommentar:

Milla sa...

Tack snälla Deignat för vinsten som kom i min låda idag.. En jättefin Rachelle Anne Miller stämpel....

Kram o tack en än gång...