KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


lördag 4 juli 2009

En dag på stranden

DT-medlem Pingvinmamman tipsar om hur man kan pyssla på ett lite annorlunda sätt på stranden:

Sommaren är härlig och till den hör sol och bad. Det blir gärna en dag på stranden. Men solen är inte bara skön, den kan vara farlig också. Allt för mycket stekande är alltså inte att rekommendera. Då brukar gemene man sätta sig under parasollet och läsa. Men man behöver inte läsa, det går så bra att pyssla istället. :-)Kanske tycker familjen du är galen men packa en liten väska med följande: Kortstommar, scraps i olika storlekar, en påse blandat stansat (eller färdigstämplade motiv om du vill, mer om det en annan dag!), några pennor och olika limprodukter.

Viktigast är limprodukterna. En och annan penna kan man vara utan... :-)Nu ska vi dekorera med hjälp av limprodukter och den härliga sanden. Fäst en remsa dubbelhäftande tejp på kortet och dra av skyddsremsanStrö skyndsamt finkornig sand över, var generös den är gratis, tryck och stryk noga men försiktigt. Blås av överflödet och du har fått band av sand.Vill du ha prickar använder du dina gluedots och låter sen pappret få mycket sand.Limma fast andra dekos som exempelvis stansade figurer eller bokstäver. Skriv om du har lust för hand och låt dina sommarhälsningar få en extra personlig touch i år. Låt dina vänner få del av den svarta lavasanden på Tenerife, eller de vita dynerna på Gotland!

DT-medlem DesignAnnique har också lekt med sand på sitt kort:Jag använde dubbelhäftande tejp i en remsa över nederkanten på mitt mönstrade papper och klappade fast rejält med sand. För att det inte ska lossna överallt sprayade jag gneröst med hårspray och det funkar bra för att hålla fast det. Visst lossnar det om någon pillar men det tror jag inte man kan komma undan!

Sen satte jag lite lim i hinken och strösslade sand över där också, det gav en rolig 3D-effekt!Brukar du pyssla på stranden eller på annat sätt använda naturmaterial i ditt skapande? Visa oss genom att ladda upp bilden i din blogg eller i vårt galleri, kommentera sen det här inlägget och länka till ditt kort så vi också får se!

***Short version in English***
Today DT-member Pingvinmamman shows us how to make a card at the beach, using the sand as a decoration.

Inga kommentarer: