KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


onsdag 8 juli 2009

Gör dina egna pärlpinnar

Det har blivit väldigt populärt med pärlpinnar/pärlnålar på kort och layouter den senaste tiden, och visst kan man köpa dem dyrt i exklusiva märken.. men man kan också med gott resultat göra egna av smyckestillverkningsmaterial! Oftast får man många fler pärlpinnar för en mindre peng än om man köper dem färdiga, och dessutom är de unika och matchar perfekt kortet man håller på med!

DT-medlem Pippin berättar om hur hon gör pärlpinnar:

Det här behöver du:
- Hattpinnar, ca 5 cm långa, ej för mjuka
- Div. pärlor (alla sorter kan användas, bara fantasin sätter gränser)
- Klämpärlor
- Ev. pärlhattar och små silverpärlor
- En s k radiotång
Allt material finns att få tag på i närmaste hobby- eller pärlbutik.
Varva följande på en hattpinne: Liten silverpärla, pärlhatt, pärla, pärlhatt, liten silverpärla, klämpärla.Ta nu tången och kläm om den lilla klämpärlan. Tillräckligt hårt så att pärlorna sitter kvar och inte glider. Men inte för hårt så att klämpärlan går sönder. Om du inte får den att sitta kan du sätta en liten limklick längst ner.Några olika varianter:Naturligtvis måste man använda sina nya fina pärlpinnar också!Här är ett kort jag gjort med de nytillverkade pärlpinnarna. Pappren är från Basic Grey och motivet från Penny Black.

Även Pingvinmamman gjorde ett kort med egentillverkad pärlpinne:Så enkelt att göra roliga dekorationer! När jag gjort mina pärlpinnar började jag med att snurra fast silverstjärnor runt buketten. Sen bara växte det fram med silverfärgad punchinella, fler stjärnor, chrystals... Och vad passar bättre när man fyller 20 än ett kort som riktigt sprakar. Stansade ut siffrorna (diesel) och bubblorna i klassiskt glanspapper. (Sånt man gör julgranshjärtan av).

Brukar du göra egna pärlpinnar? Eller blir du inspirerad att prova på? Visa oss ditt kort genom att ladda upp det i din blogg eller vårt galleri och länka till det i en kommentar till det här inlägget!

***Short version in English***
Today DT-member Pippin shows you how to make your own trinket pins.

1 kommentar:

Hobbydraken sa...

Att jag aldrig tänkt på detta förut! Tack för inspirationen!!!!! Kram Nelle