KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


onsdag 1 juli 2009

Juli månads tema - Sommar och semester

Välkomna till en ny härlig månad med Kort i Fokus! Juli månad och sommaren är här för fullt, solen skiner och vi åker på semester, till stranden och på utflykter... det är så mycket som ska hinnas med under några få korta sommarmånader. Har vi "tur" kommer ett par regniga dagar så vi kan få pyssla utan dåligt samvete, men i övrigt går mycket av pysslandet på sparlåga. Men så behöver det inte vara! Det finns många sätt att tillfredsställa pysselbehovet utan att partnern, ungarna och vännerna ska tycka man är en trist typ som bara stänger in sig för att få pyssla. Den här månaden ska vi titta lite på olika tips och tricks för att kunna ta med sig sitt pyssel när det är dags att åka på semester eller ta en tur ner till stranden, eller när man ska besöka vänner och anar att man får en liten stund över. För visst pratar man lika bra medan man pysslar!

Och så ett litet inspirationskort från DT-medlem DesignAnnique - för vad är väl mer sommar än att få plantera blommor och se dem växa?Så här berättar DesignAnnique om sitt kort:

Sommar för mig är blommor, fjärilar, sol och värme, att man har tid att plantera sina blommor och tid att sitta och bara njuta av dem. Jag färglade mitt motiv med Tombow-pennor för att få en lite mjukare effekt. Bakom motivet satte jag ett band med fjärilar på och dekorerade det med en pärlnål. Jag valde att utelämna texten för att man ska kunna ha kortet till lite av varje, som grattiskort eller kanske som tack-för-blomvattningen. Materialet packades som ett litet kort-kit och jag kunde sitta ute i trädgården under vårt körsbärsträd och göra kortet - perfekt sommarsysselsättning! :-)

Vad har DU för tips och idéer? Hur gör du för att få med dig ditt pyssel när du ska ut och resa, åka till landet eller ta en tur ner till stranden? Tipsa oss genom att kommentera det här inlägget och berätta - vi kommer lotta fram en vinnare som får ett kortmakeripaket från Apidae/Sykompaniet! Senast vid midnatt 31/7 vill vi ha ditt tips om du ska vara med i utlottningen, men självklart är dina tips välkomna även efter det datumet!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag försöker så gott det går att förbereda - plocka ihop små paaket med dekorationer som jag kan tänkas vilja använda. Färglägger motiv i förväg och kan matcha papper och dekos.
Jag har en vanlig pärm med mönstrade spillbitar som är smidig att ta med sig ut ur pysselvrån om man tex vill sitta ute i solen och pilla ihop ett litet kort.

Maria R sa...

Jag stämplar upp motiv och tar med mig mina färger i husvagnen, både sommar som vinter. Har även en pärm som åker med där jag sparar all inspiration jag skrivit ut från nätet, kollar in detaljer och bara njuter av att sitta ute i solen.

annkan sa...

Å, jag tycker sommaren ger massor med pysseltillfällen!
Som t ex nu, då vi har mer kallt än varmt (annat var det för nån vecka sen!) Då sitter jag med gott samvete vid mitt pysselbord.
Alternativt tar med mig något som ska färgläggas och sätter mig framför Allsången på tv. :-D

Annars packar jag också gärna ner delar av mitt pyssel när vi far till stugan t ex- och pysslar på kvällen när övriga familjen sover.

Dessutom, vid långa, ljusa sommarkvällar- då man kanske även har semester- så går det ju finfint att sitta uppe längre och pyssla.
Annars kan man gott låta sommartider vara inspirationstider, tycker jag. Där man låter pysslandet vila lite, tar med sig kameran ut i skog och mark, samt insuper inspiration av den härliga årstiden!

Petraso sa...

Jag Brukar ha skissboken med och rita skisser skriva ner ideer och så brukar jag ha en arkivmapp och en del uppstämplade motiv och förr akvarellpennor och en aqua pensel men i år blir det towbow pennorna.... tar inte stor plats och kan till och med åka med till stranden.... Har i bland gjort projekt där det är mycket att klippa ut så då har jag med mig det och saxen

Maskan sa...

Uppstämplade motiv och Promarkers eller torrchalks är det jag oftast tar med. Passar bra när man har platt underlag och egna stunder (eller intresserad kompis som vill prova på).
Är det lång bilresa eller middag hos svärmor o dyl, brukar jag ta några restgarner och en virknål med mig. Tar liten plats och går utmärkt att prata samtidigt. Blommor, blad, stjälkar mm brukar det bli.

Camilla sa...

När vi åker iväg med husvagnen packar jag en stor plastback med lock knökfull =) En glassbytta med lite stämplar, en låda med dekos & band, PM-pennor, färgpennor, stompfar och förtunning. Skärmaskinen, en burk med blommor och min tote med allt i klisterväg/pennor/saxar och bra och ha saker som får plats. Papperen ligger separat i artemion =)
Med två döttrar & en mamma som alltid är pysselsugna så packas det rejält.

Ska man på en liten sväng så funkar det ju alltid med uppstämplade motiv och pm-pennorna =)

Anki sa...

Jag tar faktiskt inte med mig något pyssel alls, utan bara papper och penna. Att resa bort är ett utmärkt tillfälle att vila från både pysselsakerna och hemmiljön. I stället samlar jag ny inspiration, som jag skriver ner och kanske skissar på. Om jag har lust vill säga.Intrycken komme ju ändå. Så mitt bortapyssel är allstå att registrera och inspireras i massor samtidigt som jag kopplar bort själva pysslet. Brukar ge massor av pyssellust när jag kommer hem. Packningstipset måste således bli penna och papper, inget annat.