KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 27 juli 2009

Småpyssel - göra egna blommorEtt roligt pyssel som är lätt att ta med sig är att göra egna dekorationer. Det blir dessutom mycket personligare på det sättet - man kan matcha perfekt till det motiv man ska använda!

DT-medlem Nita har gjort små solrosor på ett enkelt och snabbt sätt:

Du behöver
gluedot
gul cardstock
3 olika inkpads (jag använde tangerine, brown och chestnut roan)
tops
punch/die (blomma)
brun cardstock (till solrosens mitt) klipp/stansa ut en liten cirkel (8mm-1cm)
EJ PÅ BILD! Diamond glaze (till solrosens mitt)
Börja med färgen Tangerine och dutta med topsen på stämpeldynan, börja gnugga på blommans mitt och gå utåt mot "bladen" upprepa samm procedur på andra blomman.Nästa färg är Brown och gör likadant med den, gnugga från mitten och utåt mot bladen, lite längre ut nu så det blir "flammigt".Avsluta med Chestnut roan och gnugga från mitten och ut mot bladen lite längre och fyll i lite på ställen som är lite tomma för att göra det ännu mer "flammigt".Sätt en gluedot i ena blommans mitt och sätt den andra blomman över "omlott" så att blomman ser fyllig ut, stansa eller klipp ut en cirkel 8mm-1cm i diameter.Avsluta med att ta andra änden på topsen och dutta över blommans mitt med diamond glaze eller dyl. Sätt en bit dubbelhäftande tejpbit på baksidan och den är färdig att användas på ditt projekt.Så här blev det färdiga kortet:Jag klippte 2 bitar papper, gul lite större än den bruna, satte dessa över varandra, duttade med en glitterpenna runt den bruna. Satte solrosorna i ena hörnet och snurrade lite gul floss över biten och satte dit några dew drops och till sist satte jag dit en fjäril som är gjord med falsk akvarell. Fäste det på brun cardstock och voilá, färdigt kort ;-)


DT-medlem Pippin gör sina egna rosor, ett smidigt sätt att dryga ut de dyra köperosorna - och dessutom MINST lika snyggt. Dessutom får man användning för det där mullbärspappret man köpte när det var så poppis sist!

Jag använder: blomstans, stjärnstans, grön blomtråd, mullbärspapper (i rosens färg och grönt), snabbtorkande lim, en tång (att klippa med och böja blomtråden), en liten sax.Gör så här: Stansa ut 3 blommor och en stjärna. Klipp upp lite mellan kronbladen på blommorna och gör ett hål mitt i. Ta en av blommorna och klipp upp lite till mellan 2 blad (obs ej alla). Lägg lite lim i mitten av blomman, gör en liten knorr i ändan av en bit blomtråd och trä den i mitten av blomman. Börja sedan med kronbladet du klippte upp lite mer och knöla till bladet lite och vira sedan resten av blomman runt. Det gör inget om det blir lite knöligt, det ser naturligare ut. Ta sedan nästa blomma, lägg lite lim i mitten och trä den underifrån på tråden. Kläm till lite i mitten underifrån. Gör likadant med den tredje blomman. Sätt därefter på den gröna stjärnan och gör likadant. Färdigt!
Till att göra den lilla rosen använder jag en scallopsax. Klipper ut en remsa, klipper isär lite mellan scallopsen, trär i en bit blomtråd i ena änden och limmar i nederkanten och virar remsan runt sig själv. Sära lite på kronbladen.
Så här blev det färdiga kortet:
DT-medlem Nita gör också cirkelblommor:

Så här gjorde jag min cirkelblomma. Det här använde jag (förutom papper):Jag skar ut 3 cirklar(i olika papper) med min shapecutter plus och använde min cirkelmall (de 3 minsta cirklarna):Jag distressade, skrynklade och inkade cirklarna och kanterna och då ser de ut så här:Sen la jag cirklarna från störst (underst) till minst (överst) med gluedots mellan och vips så har du en blomma att dekorera ditt kort med. Du kan använda den som den är eller använda brad eller knapp till blommans mitt och band som blomblad.Så här blev det färdiga kortet:Jag gjorde mitt kort i storleken 10x10cm och klippte till en mönsterbit som matchar cirkelblomman och ruggade kanterna på pappret, några fyrkantiga blingstenar som övrig dekoration och kortet är färdigt. Ett bra-att-ha-kort.


Nita tipsar om superenkla väderkvarnsblommor:

Det här har jag använtRita en punkt i mitten på pappersbiten (lagom storlek brukar vara ca 5x5cm) och rita sen en cirkel ca 1cm i diameter runtom punkten.
Klipp diagonalt in mot mitten. Obs! Precis till den ritade cirkeln, inte längre för då sitter inte väderkvarnen ihop utan du får 4 pappersbitar bara.Vik upp varannan snibb rakt upp mot mitten för att forma väderkvarnen
så ser det ut så härSätt en knapp i mitten på väderkvarnen med hjälp av en glue dot.Färdigt! Blir jättefina dekorationer på kort:-)

Och så här blev det färdiga kortet:Jag klippte till och distressade och inkade några matchande mönsterpappersbitar och satte på kortet och torrembossade en grön pappersbit och inkade den också. Dekorerade med väderkvarnen/snurran jag gjorde i artikeln. Ibland behövs det inte så mycket för att det ska se färdigt ut.

Nu vill vi se ditt kort med hemgjorda blommor!

***Short version in English*** Today some of the DT members show different ways to make home made flowers. Have you tried it? Show us!

1 kommentar:

Maskan sa...

Alltid kul med tips på egna dekorationer!
Det blev ett solroskort inspirerat av Nitas tips
http://maskanspyssel.blogspot.com/2009/08/solroskort.html