KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


lördag 5 september 2009

Mer med förpackningar!

Förpackningar är ofta bra saker för det man köper - och med lite fantasi kan de få ett andra liv! Många innehåller vackra papper, andra går att göra om så man får ett unikt och ofta praktiskt kort. Här kommer några fler inspirationsexempel!

Nita har gjort ett kort av en QK-förpackning:

Jag tog en tom quickutz die förpackning och gjorde om till ett grattiskort.
Skar en mönsterpappersbit i lagom stor bit, ruggade kanterna och inkade dem. Satte en liten blomma med bling i vänstra hörnet och en större blomma med bling nertill. Använde alfabetsstickers till hälsningen och klämde in den dekorerade pappersbiten inuti förpackningen och stängde den. Knöt 2 band i hålet. Klart;-)Pippin satte också tänderna (eller snarare saxen) i förpackningsmaterial och annat återvunnet:

Jag har använt wellpapp på hela framsidan av kortet. Jag ville använda så lite som möjligt av traditionella kortdekos så det blev en bild och text från en fransk tidskrift, utstansade blommor och bokstäver av broschyrpapper, en bit snöre.Pingvinmamman tog det hela ett steg längre och skapade ett fantastiskt tredimensionellt kort av en tepåsekartong!

Jag har återvunnit en kartong för the-påsar, 20st. Perfekt om man vill göra ett 3-dimensionellt kort. Har valt att använda mulberrypapper som bas utanpå för en lite "ruffigare" look. Kortet stängs genom ett band som fästs runt kartongen med dubbelhäftande tejp och dekorerats med en embossad guldfjäril. Blomkrukan inuti består av en spillremsa som jag först vikt på samma sätt som man gör smällkarameller och sedan vecklat ut, böjt bakåt och fäst i bakgrunden.

Stängt kort:Öppet kort:Vad hittar du på med ditt förpackningsmaterial? Visa oss!

***Short version in English***
Today we bring you even more inspiration with packages - use a qk-die package, some corrugated cardboard and old magazines or even a package for tea bags when you make your card! Please show us your card by uploading it in your blog or in our gallery and make a comment with a link here.

Inga kommentarer: