KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 8 oktober 2009

Maskning, med höstmotiv

DT-medlem Pippin:

Många man pratar med tror att maskning är svårt och krångligt. Men så är det inte! Med lite planering är det inga problem. Tänk först ut hur du vill att ditt kort ska se ut. Gör gärna en liten skiss. Tänk i "lager". Vad ska vara längst fram, synas mest? Vad ska vara bakom? Ta fram de stämplar du ska använda.



Stämpla först motivet som ska vara främst på ditt papper. Stämpla sedan en gång till med samma motiv på ett tunt papper, gärna en post-it lapp (låt lite av det klistriga vara med).



Klipp ut denna och placera den det första motivet. Se till att det täcks helt. Stämpla sedan nästa motiv som ska vara bakom. I mitt fall granarna.



Ta bort post-it lappen. Nu har du maskat! Om du vill ha något bakom det andra "lagret", stämplar och klipper du ut även det andra motivet på en post-it och gör likadant med den. Glöm bara inte att sätta på post-it lappen även på det första motivet. När du är nöjd, så är det dags för färgläggning. I kanterna runt de stämplade motiven kan det bli en vit kant. Där får du fylla i för hand.



Här är mitt färdiga kort.



Prova detta - du blir inte besviken. Det är jättekul!

1 kommentar:

Wildärtan sa...

Underbart Pia - du är ju en stjärna på att få till det snyggt!