KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


lördag 28 november 2009

Mer julinspiration!

Julen står som sagt var snart för dörren och här kommer mer inspiration inför julen!

Elisabet:

Jag gillar ju Hänglar, och här har jag färglagt den söta tjejen med akvareller. Papperet med järnek kommer från Inkido och det gröna papperet är en spillbit. Jag har helt fastnat för de vackra pappersrosorna, så här är en röd, med lite 3D-lack på, så att det ser ut som daggdroppar. Har även haft band, blad, brads och lite "ståltrådssnurr".



Sindra:

Här är ett kort i storlek 15 x 15 cm. Jag har stämplat med svart färg på stämpeln som är på förstasidan och embossat med clearpulver. Den andra stämpeln, som är på insidan av kortet är embossat med silverembossing. Satte dit ljusblått band. Använde en stickerjulkula med glitter på som jag satte fast på cardstock och dit med en öljett och ljusblått band där också som jag sedan satte fast med 3D-kuddar. Använde även 3D-kuddar till textstämplarna. Piffade även till insidan med textstämpel, lite band och en liten julkula samt ritade runt med en blå färgpenna.



Insidan:





Petra/Peu:
Ett julkort i rött med inslag av lite svarta blommor och röda rosor. Stämpeln kommer från Magnolia och textstämpeln från Inkido. Övrigt lite punchinella, band, bling och prickigt papper från Daisy Bucket.



Altrade tändsticksaskar brukar vara en uppskattad present. När man ger bort en tändsticksask är det väldigt fint att lägga den i ett genomskinligt kuvert tillsammans med några värmeljus och att sedan dekorera även själva kuvertet. Motivstämplarna är från Hänglar och jag har färglagt med Promarkerpennor.




 

 

Nita:
Jag har gjort ett askkort. Vek askbasen med hjälp av min ultimate pro, mätte runt och skar till ett hölje runt asken. Askens mått blev 10x10cm. Därefter gjorde jag ett dubbelvikt kort i måttet 11x11cm och dekorerade med mönstrade papper från October Afternoon, snögubben är även den från ett mönstrat papper från October Afternoon. En granstickers fick pryda sin plats bredvid snögubben. Den här asken är bra att lägga en julklapp i kanske och skriva hälsningen i kortet så tomten kan läsa upp det på julafton;-). Annars kan man lägga i en gåbortpresent och ge.

 

Asken:

 

 Pingvinmamman:
Jag freakade loss med ett julkort med mintgrön kortbas och lite annorlunda färgställning överlag. Den röda punchinellan är ojämnt klippt nedtill och körd genom min Xyron för att göra den självhäftande. Den stora pappersblomman är liksom de utstansade bokstäverna "doftade" runt kanterna med en guldfärgad stämpledyna, den gröna sammetsblomman är från Maya Road. Bokstäverna och ovalen är fastsatta med 3D-kuddar för att lyfta sig från bakgrundspappret.



Hur går det med dina julkort? Eller gör du något annat inför jul?  Visa oss genom att ladda upp ditt kort i din blogg eller i vårt galleri, kom sedan tillbaka hit och länka till ditt kort så vi också får se!

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilka otroligt vackra kort och askar. Blir sugen på att altra tändsticksaskar. Har inte provat på det tidigare.
Mvh
"Paivja"