KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


söndag 10 januari 2010

3D-lack

Pingvinmamman berättar om att använda 3D-lack:
Ett relativt smidigt sätt att skapa en 3D-effekt är att använda sig av nån form av 3D-lack. Jag använder mig av Panduros Royal coat dimensional magic.Kortet innan jag använt 3D-lack.
När jag ska åstadkomma en upphöjd effekt av lite större detaljer som bokstäver, dekorationer mm lägger jag inte lacket ända ut i kanten. Detta eftersom lacket kan flyta ut lite under torktiden.Jag duttar ut en liten droppe lack som jag drar ut, fyller på med mer och fortsätter fylla ytan tills den är täckt med lack. Låt kortet/detaljen om den är lös ligga och torka plant. 3D-lack får gärna ytan att bukta så försök att försiktigt böja lite i kortet någon gång under torktiden för att undvika att det böjer sig.Det färdiga kortet.Andra roliga effekter av 3D-lack kan vara att låta en utklippt detalj helt fyllas med lack och fästa efter torkning. Den får då utseendet av en bubble-sticker. Det går också att efter torkning försiktigt böja/bryta i det lackade stycket och få en krackelerad yta. Vill man kan man "dofta" lite glitter i det nästan torkade lacket för en skimrande effekt. Det sistnämnda rekommenderas främst när det lackade motivet är isolerat och inte en del av en helhet.


Har du använt 3D-lack? Visa oss genom att ladda upp ditt kort i din blogg eller i vårt galleri, kom sedan tillbaka hit och länka till ditt kort så vi också får se!

2 kommentarer:

Carina sa...

Jättehäftiga bokstäver.Skall genast testa detta!

Cornelia sa...

Jag är gaaaaalen i 3D-lack. Använder det ofta, ofta... på bokstäver, på detaljer i stämpelmotiv... Det lyfter ett helt kort/LO!