KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


fredag 22 januari 2010

Använda servetter på kort

Idag ska DT-medlem Pippin berätta om ett spännande sätt att använda servetter på sitt kort:

Jag ska här skriva om en rolig teknik att använda servetter eller pappersnäsdukar för att göra mönstrade bakgrundspapper.
Du behöver detta: en fin servett eller pappersnäsduk, vit cardstock eller ex. albumblad, plastfolie (Gladpack), omslags-packpapper, strykjärn.Klipp till plastfolie och cardstock i samma storlek som servetten. Tag det yttersta, mönstrade lagret på servetten och lägg ihop lagren enl. följande: cardstock nederst, sedan plastfolie och överst servett.

 

Lägg sedan pappren med omslagspapper över och under. Stryk sedan med strykjärnet uppepå (stäng av ånga och ställ strykjärnet på medeltemp.) Stryk några minuter och kolla sedan. Finessen är den att plasten emellan smälter och klistrar ihop servetten med cardstocken. Var försiktig när du kollar, om det kommit plast utanför kan den fastna i omslagspappret. Om inte allt fastnat stryk lite till.

 

Så här blir det när det är klart.

 

Och så här blev mitt kort. Det blev ett bröllopskort. Som motivmatta har jag klätt en bit kartong med rutigt tyg.

 

Även DT-medlem Elisabet ville prova på:
Efter att ha läst Pippins inspirerande text har jag nu också provat på att göra ett kort med en servett. Servetten är faststruken på cardstock, med plastfolie mellan. Stämpeln med texten och fjärilen har jag värmeembossat med brunglittrigt embossingpulver. Sen har jag dekorerat med band, bling, en nyckel och två blad.
En rolig teknik som jag säkert kommer att använda mej av flera gånger!

 

 Visst verkar det kul? Vi är nog många som funderar på vad det finns för servetter/mönstrade näsdukar i samlingarna och hur man ska kunna använda dem på ett roligt sätt! Visa oss gärna dina kort när du har provat på, vi är så nyfikna!

5 kommentarer:

mamma0709 sa...

vad är det för omslags papper? Är det sådant man virar in glas och keramik i eller?

Ska nog prova den tekniken den såg rolig ut :-)
var det ett vanligt A4 albumsida som du använt dig av?

Mvh Eva

Camilla ~ www.elmida.se sa...

Så smart!!!
Måste testas nångång =)

Pippin sa...

mamma0709: Det behöver inte vara nåt speciellt papper. Det går nog bra med vilket papper som helst bara det inte är för tunt. Jag har använt papper som en del företag använder för att fylla ut i kartonger.

Pippin sa...

jag glömde svara på den sista frågan: Ja, det är ett vanligt albumblad.

Annlouise sa...

Men vilken bra ide, det blev jag sugen på att testa, det måste ju bli superläcker yta med servetten!

Tack för tipset!

Annlouise