KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 4 februari 2010

Snöstorm i februari...

Snöstorm i februari är ju ett i år aktuellt ämne - så mycket snö har nog inte funnits i södra Sverige på många år!  Somliga DT-medlemmar, i den södra delen, är inte så vana, men DT-medlem Pippin från de nordligare bredderna är vanare! Hon skriver lite om februari och snön:

Vissa dagar i februari kan man verkligen känna att våren är på väg, men sen kommer det dagar med snöstormar. Snö uppstår i de övre luftlagren när luft mättad med vattenånga kyls ner i temperaturer under 0 grader Celsius. En del av vattenångan kondenseras då till exempelvis fina iskristaller. Särskilt i temperaturer mellan -12 - -16 grader Celsius växer de speciellt bra och bildar då klassiska sexarmade snöstjärnor. Snö är ett bra isolermaterial i trädgården och ser till att växter inte förfryser. Det finns många olika typer av snö, och du känner säkert till flera namn: nysnö, kramsnö, lappvantar osv.

Nu utmanar jag dig att göra ett kort inspirerat av snöstormar i februari! Här har jag gjort ett kort: Jag har gjort bakgrundspappret själv med snöstjärnestämplar som jag har stämplat och embossat på pappret. Har sedan en söt snögubbe som motiv som har fått lite snö på sig av 3D-liner.

Inga kommentarer: