KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 18 mars 2010

Tjoho, nu är våren snart här!

Ja, eller vårdagjämningen i vilket fall! Vårdagjämningen inträffar när solskivans centrum passerar gränsen mellan södra och norra himmelshalvan, det vill säga passerar himmelsekvatorn. Punkten på himmelsekvatorn där passagen sker kallas vårdagjämningspunkten.Vårdagjämningen är ur den synvinkeln inte en dag, utan en ögonblicklig händelse som inträffar vid en bestämd tidpunkt vid olika klockslag på skilda ställen på jorden. År 2010 inträffar vårdagjämningen den 20 mars kl 18.32 i Sverige.  Dagarna omkring vårdagjämningen går solen upp rakt i öster, och omkring tolv timmar senare går den ner rakt i väster.

Rent meteorologiskt sett har vårdagjämningen ingen betydelse, våren kan komma både före och efter. Ur en meteorologisk synvinkel har våren kommit när dygsnmedeltemperaturen överstiger 0 grader i minst 7 dygn i sträck, men för oss vanliga människor är snarare fåglarnas kvitter, de första våriga solstrålarnas värme, blommorna som tussilago, snödroppar, krokus och vintergäck säkrare vårtecken - då KÄNNS det som vår i hela kroppen!


Vårdagjämningen är trots allt en trevlig dag - det betyder att våren kommer om den inte redan har dykt upp, och det är hopp om att det ska bli allt varmare och skönare igen. Vi tänkte passa på att fira den med ett härligt kort från Pippin:

Här har jag gjort ett kort inspirerad av vårdagjämningen. Har färglagt en stämpel med vårblommor med Tombows och skurit ut med en label från Qk. Bakgrundspappret har jag gjort själv med en tulpanbukettstämpel, en stämpel med flygande fåglar och en fågelfjäder. Sen har jag färglagt med distressdynor. Jag har dekorerat med ett underbart satinband från Apidae/sykompaniet. Det har en cerise färg på andra sidan. Jag har också dekorerat med brun Pearlmaker.DesignAnnique har också vårinspirerats!

Jag gjorde ett kort med en vårflicka, med korgen full av påskliljor. Mer vårigt än så kan det väl knappast bli, och vårdagjämningen är ju ett stort steg på vägen mot påsk och påskliljor i överflöd!


Elisabet:
Det randiga papperet är Maja Design, och det gröna är en spillbit.
Sen har jag dekorerat med blommor, fjäril och halvpärlor samt brads och spets, så att det blev vårkänsla över kortet.Visst är det härligt med vår! Det kommer fler våriga inspirationskort snart, men under tiden vill vi gäran se DINA vårkort!

1 kommentar:

Nanna sa...

Härligt med vår! Här är ett vår-kort jag gjorde för ett tag sedan: http://pysselsystrar.wordpress.com/2010/02/27/snon-smalter/