KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 1 april 2010

Välkommen till april månad - äntligen vår!

Idag är det 1 april och därmed en ny månad! Den här månaden tänkte vi fokusera på vårens ankomst, även om det just så här års märks väldigt tydligt att vi lever i ett otroligt avlångt land. Samtidigt som krokus och snödroppar blommar i söder så ligger snön fortfarande djup i de norra delarna. Men icke desto mindre ÄR våren på väg, ljuset kommer tillbaka och det spritter i kropp och själ.

Idag är det som sagt var 1 april, och det är säkert en och annan som redan blivit lurad på dagen där det är tillåtet att luras nästan hur mycket som helst. Tidningarna och TV har påhittade historier, oftast helt tokiga men ibland svåra att skilja från sanningen. Vi tänker dock inte lura er idag, så ni kan tryggt läsa vidare :-)

Seden att "luras april" går i Sverige tillbaka till 1600-talet, och liknande upptåg finns runt om i världen. I Frankrike kan du bli en "aprilfisk" om du går på skämtet, på Irland blir du en gök.

Dagens inspirationskort är dock inget aprilskämt utan ett mycket vackert och vårigt påskkort gjort av Pippin:
Jag har gjort detta kort i 10x15 format. Som motiv har jag använt ett gulligt 3D-motiv med lamm. Det mönstrade pappret kommer från Tinkering Ink, dekorerat med några sidenblommor och satängband. Texten som är rubons har jag satt på en oval från Spellbinders.


Så än en gång välkommen till april månad med oss på Kort i Fokus!

1 kommentar:

Himmelriket sa...

Hej,
jag älskar utmaningarna. Som ny bloggare/scrappare är detta rena himmelriket.
Visst var det mors dag kort nu i april?
Må gott, Ulla