KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


torsdag 20 maj 2010

Formkort

Vår formkortsdrottning Nita berättar om hur hon tänker när hon göra sin aunderbara formkort:

Jag blir inspirerad lite överallt av olika former och allt möjligt, både i tidningar, på tv och annars till vardags.
Det finns massa bilder att hitta på internet och få inspiration. Nu har jag börjat tänka på sommaren och vips så tänkte jag på jordgubbar och det ska jag visa hur det blev från tanke till kort här.

Jag använder röd och grön cardstock, ett mönstrat papper med jordgubbar på (passar väl utmärkt?)
edge distresser
distress ink pad, walnut stain
sax
skärmaskin


Jag börjar med att rita av formen av en jordgubbe(utan fnaset) på baksidan av mönstrade pappret.

klipper ut jordgubben, distressar och inkar kanterna. Skär en kortbas som vanligt till kort 15x30cm, viker den dubbelt fäster jordgubben mitt på kortbasen så att överdelen av jordgubben är mot den vikta delen/ryggen på kortbasen. Sen klipper jag runt jordgubben så att det är ca 0,5cm kant runtom av kortbasen.


Sen tar jag den gröna cardstocken och ritar "fnaset" på fri hand och klipper ut. Fäster den mellan mönstrade pappret och den röda cardstocken med dubbelhäftande tejp.


Eftersom jag valde ett mönstrat papper till mitt jordgubbskort så använder jag inga dekorationer mer än alfabetsstickers som jag satt på en "skylt" jag gjort av grön och röd cardstock. Voilá! och vips så är kortet färdigt.Elisabet:
Jag har valt att göra ett hjärtformat form-kort, som jag ska ge till ett nyförlovat par. Stämpeln kommer från Inkido, blommorna har jag köpt hos Pappersvinden och papperet är av märket Nikki Sivils.


Pingvinmamman:
Har länge velat göra det här formkortet som kan ställas upp. Den översta delen av kortet, hela det vita partiet, sitter ihop och ger extra stadga. Har använt Blå och vit CS.


2 kommentarer:

Melissa sa...

Thinking out of the box with these too! Great Job! I especially love the strawberry.

Nita sa...

Thank you so much for your comment.
/Nita