KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


tisdag 4 maj 2010

Slidecard

Den här månaden ska vi ju fokusera på lite olika spännande tekniker och vikningar, och först ut är Sindra som ska visa oss ett slide card:

Du behöver:
Cardstock 30x15 cm till kortstomme
Mönstrat papper 14,5x9,5 cm (kan uteslutas)
Band cirka 15 cm och cirka 35-40 cm låga och ½ till 1 cm breda.
Dubbelhäftande tejp och 3D-kuddar.
Blommor, textstämpel eller annan dekoration efter eget önskemål.


Biga (vik) kortstommen vid 1 cm och 11 cm. Skär av vid 21 cm.


Om du vill klä framsidan med något mönstrat papper så gör du det nu.
Gör hål vid ena kortsidan cirka 1,5 cm in på kortstommen samt på den bortskurna biten, som är kortet man skriver hälsningen på. Se till att hålen kommer rakt över varandra. Jag gör det genom att vika kortet vid bigningen och mäta ut mitten samt 1,5 cm in från kanten. Där gör jag hål genom båda samtidigt. Sedan mäter jag ut mitten och 1,5 cm in på det lösa kortet också och gör hål där.


Fäst det kortare bandet på framsidan av kortstommen från hålet och vidare över hela sidan och en bit in på insidan med dubbelhäftande tejp. Sätt på dubbelhäftande tejp på den strukturerade sidan av den 1 cm breda kanten på kortstommen och tejpa ihop kortet efter den långsidan.


Stick in den borstskurna kortbiten med hålet först så att alla tre hållen kommer mitt för varandra. Trä igenom det längre bandet genom alla tre hålen samtidigt så det är lika långt band kvar åt båda håll. 


Skjut nu in kortet så att det bara sticker fram cirka ½ cm. Testa gärna att kortet går lätt att dra fram och tillbaka. Knyt sedan en dubbelknut eller en rosett på kortsidan av kortet.
Nu är kortet färdigt att dekorera. Tänk på att sätta något större över hålet med 3D-kuddar så att dekorationen kommer upp en bit från kortstommen. Sätt inte någon dekoration över bandet på framsidan. Det bandet sitter där för att mottagaren ska tro att även det bandet har med att göra att kortet kan dras fram och tillbaka i kortstommen. ;)


Och så här blev det färdiga kortet!

Även Elisabet provade på:
Att göra ett slidecard var riktigt roligt, och här kommer resultatet:
Inga kommentarer: