KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


måndag 14 januari 2008

CardJacked v.3

Dags för årets första CardJacked =0)
Och idag är det bloggens DT-mamma som har valt ut en mycket duktig kortmakare ifrån Norge och kortet som vi valt att CJ är ett underbart vackert och harmoniskt kort.

Årets första CJ är

Unni

Grattis! Grattis!

Du som vill delta laddar upp ditt CJ i vårt galleri under CardJacked v.3-albumet. Läs mer om hur du deltar i våra utmaningar här.

***

CASE this card and upload your work in our gallery. Read more about how to join our challenges here.

***
Unnis kort:



DesignTeamets inspirationsalster:

1. Maria/Tootsie

Jag formligen älskar Unnis kort vilket gjorde det lite tufft att CJ hennes kort, men jag måste säga att jag till slut lyckades *ler*. Jag hade velat ha med band också men jag hittade inget i rätt färg så jag fick lov att vara utan band.



2. Monika/Pingvinmamman

Jag blev omedelbart kär i det här kortet och min första tanke var att göra ett kort på exakt samma sätt. När jag tittade på det igen änrade jag mig. Jag såg för mig ett bröllopskort. Jag har faktiskt använt en bit av en servett från vårt bröllop. Jag använde mörk rosa puder-chalk runt kanterna för att ge det en gammaldags touch.



3. Anette/NetteR

Hade också tänk köra en CASE men som vanligt så går det från en tanke till något helt annat innan jag är klar *ler*.



4. Benita/Nita

Jag inspirerades av att det var flera lager papper på kortet i olika nyanser och ville göra likadant men i annan färg än originalet. Jag torrembossade det ena lagret papper för att få kortet mer levande.



5. Anki/Föken_Svår

Hm...jag liftade kärlekstemat och banden m m. Helt underbart kort att lifta.



6. Sofia/Jozie

Jag fokuserade på färgerna, upplägget och motivet i kortet. Jag har använt en embossingdie till det bruna papperet och även stansat ut hjärtan ur samma papper. Jag valde en annan placering av bandet för att göra kortet till mitt eget.




7. Helena/Pixelit

Detta kort blev nästan monokromatiskt,gillade alla staplade fyrkanter och gillade att leka i rosa. Bandet blev det enda som bröt av.



8. Ingela/Twister

Jag inspirerades mycket av enkelheten och de milda färgvalet ton i ton. Själv använde jag mig av milda gröna och rosa toner. Isället för hjärtan tog jag tygblommor och piffade till lite... (använde lite band och garn oxå, tänkte fortsätta med temat på månadsutmaningen som ju faktiskt är band och garn). Blev lite vårkänsla över kortet...




9. Annica/DesignAnnique

Jag inspirerades framför allt av banden på sidan, och dessutom tycker jag tanten är både rolig och tuff. Kul när man mest gör gulliga kort!





3 kommentarer:

LisaMattias sa...

Jag vill gärna lämna ett par rosor till som jag upptäckte sedan jag kommenterade senast!!

Jag tycker att det var mycket enklare att ladda upp i galleriet än att maila eller länka, bra!!

Och så ser jag att en Slide är på gång ute i kanten, roligt att kunna se bidragen!

Tack för mig!!

*håller tummarna*

Biggan sa...

Tack för trevlig inspiration! Ni har gjort jättefina tolkningar och Annikas "dam"stämpel är helt underbar!!! :)) Var kommer den ifrån?
Jag har också lagt in ett kort!

MVH Biggan

Anonym sa...

Nu har jag laddat upp ett bidrag till denna utmaning i galleriet.