KiF Nyheter

Under våren 2010 valde KiF-mammorna Maria/Tootsie och Annica/DesignAnnique att det var dags att lägga ner Kort i Fokus. Under juli månad 2010 avslutar vi KiF-bloggen (och forumet) genom att låta designteamet visa sina 10 bästa alster från sin tid som dt för Kif.

/KiF-mammorna


tisdag 8 januari 2008

Skiss v.2 / Sketch week 2

Så var det dags för årets första skissutmaning och dagens skiss är ritad utav Anna/Lilla Anna.

För att kunna delta i våra utmaningar måste du registrera dig i vårt galleri. Du kan läsa mer om det och annat smått och gott inne på vår hemsida.
***
It´s time for the first sketch challenge for this year and todays sketch is made by Anna/Lilla Anna. To participate you have to be a member in our gallery. You can read more about how to join our challenges and more on our webpage.
***
Här är skissenSom vanligt har några ur teamet skapat lite inspirationskort i samband med skissen:

1. Anna/Lilla Anna

Jag har följt skissen till viss del. Jag använde bara text på två sidor och dekorerade med band på de andra sidorna. För att mjuka upp det kantiga intrycket så fick det bli lite blommor också.2. Benita/Nita

Den här skissen var en stor utmaning för mig, men till slut så poppade en idé upp i mitt huvud. Istället för stämpelmotiv så lät jag min qk-tång jobba lite. Jag skar ut vita rutor i cardstock och inkade kanterna med grönt och orange och stansade ut hjärtan med hjälp av qk-tången och limmade dem på rutorna. Mycket enkelt kort i ljusa färger.3. Anette/NetteR

Verkligen fri tolkning om man säger så *ler*4. Monika/Pingvinmamman

Har tolkat skissen på mitt eget lilla vis. Gillade rutorna i den och hade en tanke att göra fyrastora rutor, en i varje hörn med bara lite plats emellan för texten. Men när jag började arbeta med set fick det ett eget liv och rutorna flöt in i mitten. Dock fortfarande med plats för text emellan. All text är gjord med magnetic stamps från Making Memories. Blev ett födelsedagskort till någon liten tjej.5. Maria/Tootsie

Här kommer mitt kort. Jag valde att inte ha någon text alls. Jag hade svårt för skissen tills det slog mig (utan att det gjorde ont *ler*) att göra stjärnor istället för fyrkanter.6. Sofia/Jozie

Jag har grubblat länge på hur jag ska tolka den här skissen, men sen lossnade det! Jag valde att fokusera på fyrkanterna i hörnen och lät de mönstrade papperen utgöra fyrkanterna. Tildastämpeln köpte jag för en vecka sedan, och jag tyckte att hon passade så bra till de blommiga mönsterpapperen, med sin vattenkanna i handen.7. Karin/Kada

Jag fastnade för att ha nåt i varje hörne, det blev en blomma. Texten la jag i mitten istället för längs kanten och använde till sist också ett band och ett bandgarn som dekoration. Blev lite somrig känsla trots att det är januari :-)

Apan Otto är bara för söt,och till detta kort passade han utmärkt. Mycket chalk ,då det inte blev så mycket dekos.


Jag valde att göra ett grattiskort till en lite tuffare tjej - med rosaglittrigt och döskallar! Här hemma hade det passat både 4åringen och 15åringen... :-) För att kortet skulle bli lite tjejigare använde jag spets bakom texterna, och eftersom jag valde att klippa ut döskallarna så fick banden förstårka rutmönstret från skissen. En lite tuffare blomma med bling i mitten fick avsluta kortet.

***
Glöm inte (Don´t forget):
Månadens Utmaning (challenge of the month), sponsras av Apidae - Sykompaniet.
Vi har också en Ris- & Ros-tävling, läs mer om den högst upp i bloggen.
(Good & Bad-give away, read more abot it at the top of this blogg)

4 kommentarer:

Karin PG sa...

Ros: Mycket insprirerande skisser och kul tolkningar av färgutmaningar och annat!

Ris: det nya galleriet och det meckiga sättet att logga in där för att delta i utmaningar. (jo, jag har noterat att det går att maila också, men jag ser inte var förbättringen är! Jag saknar att ni la ut bilderna på de deltagande bidragen i bloggen, då såg man ju korten!)
Jag saknar de små bilderna på cardjacked och veckans skiss som ni hade i högerspalten förut.

MEN: Totalt sett så är det här en blogg som jag tittar till varje dag för att se om det hänt något!

Anki sa...

Otroligt vilka snyga saker ni har fått ihop av den fina skissen! Jag har läst den här bloggen ibland förut, men inte skickat in. Kul att se hur ni förändrats. För det första är det väldigt snyggt här inne, och sen verkar ni vara ett jätteduktigt DT

Catrin Andersson (Lillstrumpa) sa...

Jag har varit inne här ibland tidigare men aldrig deltagit. Nu är jag sugen att testa en utmaning och sedan maila in den till er.

Angående bloggens utseende tycker jag att det blir lite rörigt med så mycket engelsk text oxå. Det blir för mycket. Den kanske inte behöver tas bort helt utan kan ligga som länk istället för att den blandas med den svenska. Annars tycker jag sidan är lättöverskådlig och ljus med fina färger.

LisaMattias sa...

Ris: Jag tycker också att det skulle vara roligare om de insända bidragen visades upp i bloggen. Kanske ett minigalleri i ena kanten eller liknande, med de senaste uppladdningarna, eller något?

Ros: Som tidigare tycker jag att det är en mycket trevlig blogg, med mycket engagemang bakom!! Kul att månadsvinnare får ligga kvar, och att utmaningarna ligger så lättöverskådligt!

Kram från Lisa